sex hikaye

Rövidfilmek a Francia Filmnapokon

ínyenceknek

2008. március 31. - filmhu
Rövidfilmek a Francia Filmnapokon
Az idei Francia Filmnapok programjában hat nagyjátékfilm és egy rövidfilm-összeállítás szerepel, s míg az egészestés filmek a későbbiekben mozis forgalmazásba kerülnek, a kisfilmeket csak a Francia Filmnapok alatt láthatják az igazi ínyencek.

A szelekcióban főként igazi, franciásan romantikus alkotások szerepelnek, illetve a gyermekek örömére egy mókás rajzfilm, a Lucky Luke - irány a vadnyugat.

A könnyedebb hangulatok kedvelőinek három romantikus vígjátékot kínál a rendezvénysorozat: az Egyedül nem megy-ben Audrey Tautou-t és Guillaume Canet-t láthatjuk a vásznon, a Karamell öt különböző korú barátnő életét követi nyomon, míg a Csak egy csók a párkapcsolatok természetét boncolgatja.

François Ozon Angel című filmje, valamint a Paris Romain Duris-vel és Juliette Binoche-sal drámaibb tónusú romantikus alkotások.

A "RÖVIDFILMEK MOZARTJAI” címmel futó, 136 perces összeállításban hét, hazánkban eddig még nem vetített kisfilmet láthat a közönség. A filmfüzérben szerepel az Ellenállni a remegésnek, mely egy magányos és nagyon makacs, furcsa, titokzatos öreg hölgyről szól, míg A cukortartó második élete egy hóbortosnak tűnő öregember hajnali bolyongásait követi.

Az irracionalitás határán játszódó, La difunta correa-ban két barát Argentínában eltéved a perzselő sivatag kellős közepén. A Szent-Lakoma sem kevésbé abszurd, hisz november 40-én játszódik, A kabát című gyurma-animációban pedig egy ifjú hölgy egy ócska kabátban édesapját véli megtalálni. A Vasárnap van című kisfilmben a 13 éves Ibrahimot kicsapják az iskolából, ám ő elhiteti apjával, hogy sikeres vizsgával zárta tanulmányait,

A zsebtolvajok Mozartja című alkotásban pedig két párizsi tolvajt, a sors összehoz egy süketnéma román kisfiúval. Ez a film igazi csemege, hisz 2008-ban elnyerte a Legjobb Kisfilmnek járó Oscar-díjat.

Időpontok:
Budapest
2008 április 17-20.

Vidéki városok (Szeged, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr, Kecskemét, Szolnok és Eger)
2008 április 10-21.

A filmekről bővebben a www.franciaflmnapok.hu webodalon olvashatnak az érdeklődők.

További információ:
Upperstudio tel: 06-1-322-5851, Tamás Dorka: 06-30-474-55-92, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.



Címkék

hír



nka emblema 2012