sex hikaye

Salernóban  A Közvetítő

Magyarok Gijonban és Tallinban

2006. november 21. - filmhu
Salernóban  A Közvetítő
Petényi Katalin és Kabay Barna A Közvetítő című dokumentumfilmje a 60 születésnapját ünneplő salernói filmfesztivál verseny-programjába kapott meghívást. Magyar filmek Spanyolországban, és a „Black Nights” filmfesztiválon Tallinnban - adta hírül a Filmunió.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Európa legrégebbi filmfesztiváljainak egyike kezdődik Salernóban november 21-én. A Cannes-i és velencei mustrával közel egyidős filmszemle versenyprogramjába kapott meghívást Petényi Katalin és Kabay Barna A közvetítő című dokumentumfilmje.

A Szent Márton hegyén több mint ezer éve alapított Pannonhalmi Apátságot az alkotópáros Asztrik főapát vallomásainak segítségével mutatja be. A közvetítő-t nemrég nagy sikerrel mutatták be a Római Magyar Akadémián, a film fényképezésért Jankura Péter a legjobb operatőr díját vehette át a montenegrói televíziós fesztiválon Barban.

44. alkalommal rendezik meg a Gijon-i nemzetközi filmfesztivált november 23-i kezdettel. A spanyol filmszemle 60-as, 70-es évek közép-európai filmművészetét mutatja be különprogramjában. Jancsó Miklós Még kér a nép (1971) és Szabó István Apa (1966) című filmje kapott meghívást a válogatásba. Ezt követően Spanyolországban a La Coruna-i, madridi és valenciai filmarchívum is műsorra tűzi a válogatást. A filmintézetekben Jancsó és Szabó filmjei mellett Gaál István Magasiskola (1970) című művét is vetítik.

A Gijon-i fesztivál versenyprogramjába Iványi Marcell Ballada című filmje kapott meghívást. A Giuseppe Pellizza da Volpedo festménye ihlette rövidfilm Asturias-tartomány díjáért versenyez Gijon-ban.

Kocsis Ágnes Friss levegő című filmjét a „Black Nights” (Fekete Éjszakák) filmfesztivál tűzi műsorra Tallinban. A legnagyobb észt fesztiválra két magyar vígjáték két főszereplője díszkíséretében érkezik. Fancsikai Péter jelenlétében vetítik a Tibor vagyok, de hódítani akarok! című komédiát és Hámori Gabriella részvételével mutatják be az Állítsátok meg Terézanyut! című filmet. Hámori Gabriella a European Film Promotion „Shooting Stars” program turnéjának keretében látogat el az észt fővárosba.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012