sex hikaye

Sikeresen zárt a Francia Filmnapok vetítéssorozata

Teltházas filmek, premier előtt

2007. május 2. - filmhu
Sikeresen zárt a Francia Filmnapok vetítéssorozata
Budapesten 97%-os kihasználtsággal, vidéken is szép eredménnyel futott a Francia Filmnapok, amelynek keretében nyolc francia filmet tekinthetett meg premier előtt a hazai közönség. Idén összesen közel 8000-en váltottak jegyet a legfrissebb francia filmalkotásokra ­ tájékoztatták a filmhu-t az elégedett szervezők.

Budapesten, a Corvin moziban négy nap alatt 4295-en néztek francia filmet, míg Pécsett, Győrött, Szegeden, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben összesen közel négyezren voltak kíváncsiak a vetítéssorozatra. A vidéki városok közül a szegedi Belvárosi mozi vonzotta a legtöbb nézőt, ahol 1237-en látogatták a Francia Filmnapok vetítéseit. A szervezők és a támogatók mind magyar, mind francia részről rendkívül elégedettek az eredménnyel.

A Francia Filmnapok sajtótájékoztatójának vendége volt Gerard Krawczyk, a Taxi 4 rendezője, április 19-22 között pedig öt francia művészt látott vendégül a főváros. Elkísérte filmjét a Majdnem bombanők három szereplője, Djena Tsimba, Anne-Sophie Franck és Patrick Braoudé, A 13-as című díjnyertes alkotásból Aurélien Recoing, valamint a Kék papagáj rendezője, Thierry Klifa.

A Francia Filmnapokat az Unifrance megbízásából szervező Upperstudio már a jövő évi rendezvény időpontját is kitűzte: 2008-ban április 17-én indul majd e hagyományos tavaszi programsorozat.



Címkék

hír



nka emblema 2012