sex hikaye

Sopsits Closer-je a Merlinben

A darabból készült filmet Oscar díjra jelölték

2011. október 6. - filmhu
Sopsits Closer-je a Merlinben

Patric Marber Közelebb! című darabja Sopsits Árpád rendezésében látható október 20-án a Merlinben. A darabból Oscar díjra jelölt nagysikerű film is készült Closer címmel.

 

 

A történet középpontjában egy szerelmi négyszög áll. A szereplők: egy fiatal rebellis sztriptíztáncosnő, egy félénk, de nagyravágyó nekrológíró, egy középkorú hedonista bőrgyógyász, és egy, az érzelmeit ridegséggel leplező fotográfusnő. Négyük sorsa közel öt éven át összekapcsolódik, mindannyian elvesznek a vágyak labirintusában. Ha úgy tetszik, a Veszedelmes viszonyok ezredfordulós változatának jelenetei peregnek a nézők szemei előtt - a fő mozgatóerők azonban továbbra is a szex, a féltékenység és az árulás.

A cselekmény Londonban játszódik, ahol a fotóművésznő, a sztriptíztáncosnő, az író és az orvos véletlenül, de végzetszerűen megismerkedik. Folyton megcsalják egymást és őket is megcsalják. Ész nélkül rohannak a vesztükbe, és csupán a kéj, a szabad, már-már állatias ösztönöktől hajtott vágyakat akarják átélni mindenáron, bárkit eldobva, bárkit fölszarvazva. Mikor valakivel összejönnek forró szenvedélyeik hatására, rádöbbennek, az előző jobb volt, a régi kell, bármi áron! A szerelem létszükséglet, de csak akkor, ha nem kaphatják meg. Mindig az kell, ami elérhetetlen. Ha kéznél van, már nem izgalmas. Feszültségekkel teli dráma cigarettafüstbe burkolva.

A darab sikerének a titka talán az, hogy Marber mesteri tudással keveri az angol önironikus humort a húsbavágó emberi drámával, s mindeközben nem kímél semmilyen tabutémát. Ez a darab friss, nagyon mai, és meglehetősen groteszk. Igazi szórakozást nyújt a fiatal tizenéves generációtól a legidősebbekig, de néha fejbe vág és mélyen elgondolkoztat emberi milyenségünket illetően.

 

closer_500


Szereplők:

Anna - Érsek-Obádovics Mercédesz
Alice - Gera Marina
Dan - Kádas József
Larry - Molnár Csaba

Fordította: Upor László
Díszlet: Sopsits Árpád
Jelmez: Sántha Borcsa
Filmbejátszás: Toepler Zoltán
Asszisztens, mozgásrendező, koreográfus: Lisztóczky Hajnal
Producer: Érsek-Obádovics Mercédesz, Sopsits Árpád

Rendező: Sopsits Árpád


Támogatók: Színházi Dolgozók Szakszervezete, Előadóművészi Jogvédő Iroda, Merlin Színház, Scolar Könyvkiadó, Eprecske
Képkeretező Központ

Jegyár 2 000 Ft, diák 1 500 Ft

Jegyek kaphatók a MERLiN Színházban (V. Budapest, Gerlóczy utca 4.)






nka emblema 2012