sex hikaye

Sós Mária: Nyolclábú tükör

Kortárs próza az MTV-n

2007. szeptember 26. - filmhu
Sós Mária: Nyolclábú tükör
A Magyar Televízió Könyveskép című sorozata folytatja a '70-es évekig visszanyúló Nyitott könyvet, amely ugyancsak a kortárs irodalom remekeit mutatta be, képernyőre adaptálva. A mostani sorozat következő darabját Pollágh Péter művéből, a Nyolclábú tükörből Sós Mária forgatja.

A rendező - egyben a Magyar Rendezők Céhének elnöke is - egy 25 perces drámai feldolgozást forgat, amely két pár sorszerű találkozását mutatja be. A Kovács Lajos megformálta író és a Ferenczi Krisztina – aki oknyomozó újságíróként is ismert - játékában megjelenő pszichiáter részben a véletlennek köszönhetően összeismerkedik egy fiatal párral, a férfit Czukor Balázs, a nőt Bordán Lili alakítja. A történet szerint a fiatal nő idegi fáradtságnak köszönhetően nem hajlandó kommunikálni a külvilággal, így fejezve ki a környezetével szembeni tiltakozást.

A most készülő adaptáció már túl van az első forgatási napján, és még októberben három további napon készülnek felvételek, az operatőr Reich László. A tervek szerint november végén kerül az MTV műsorára, és az idén még két rész forog a Könyveskép sorozathoz, az egyik Balogh Zsolt a másik Molnár György rendezésében. A további két 25 perces epizódot még ugyancsak az idén sugározza az MTV. A sorozat egy korábbi részét, a Nagy Ildikó novellájából készült  Örök haragot az Iszka utazásával számos fesztiválelismerést szerzett Bollók Csaba rendezte.

Sós Mária a televíziózás mellett egészestés mozifilmen is dolgozik, a Fade In forgatókönyvíró műhely segítségével. A film a Városbújócska folytatásának is tekinthető. Valamint a rendező dokumentum alkotást készít a hazai gyermekszegénységről, amellyel tervei szerint indulna a következő Filmszemlén.

(* Czukor Balázs, Kovács Lajos, Bordán Lili látható a fotón, amely Volcsánszky Fanni munkája.)



Címkék

hír



nka emblema 2012