sex hikaye

Spielberg Bosszúja nálunk?

Az 1972-es olimpia utóélete

2005. május 3. - filmhu
Spielberg Bosszúja nálunk?
Magyar regényből és filmből merít Spielberg a müncheni túszdrámáról szóló, Budapesten készülő filmjéhez – írja a Népszabadság on-line.  A Bosszú a müncheni olimpiai túszdráma "utóéletéről" szól, a Torontóban élő George Jonas (Jónás György) dokumentumregénye, amely 1984-ben jelent meg.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Egyebek közt a Csodálatos Júlia, a Napfény íze című filmek producere Robert Lantos és alkotótársai ekkor kötötték le a megfilmesítés jogait. A történetből 1986-ban Gideon kardja címmel készült tévéfilm Michael York, Rod Steiger, Steven Bauer és a szintén magyar származású neves kanadai színházirendező, John Hirsch főszereplésével.

„A történet arról szól, hogy a müncheni olimpián túszul ejtett és meggyilkolt izraeli sportolók halálának megtorlására Golda Meir, akkori izraeli miniszterelnök különleges akciócsoportot hozatott létre, hogy egyenként leszámoljon a merénylet helyszínéről elmenekült terroristákkal. A Jonas-regény és a tévéfilm azt dolgozza fel, hogy 1972 októbere és 1974 novembere között ez az akciócsoport 10 terroristával végzett” - teszi hozzá a Hollywoodban élő Hámori András producer, aki a nyolcvanas évek közepén Robert Lantos asszisztenseként Rómában, Párizsban, New Yorkban, Londonban, Montrealban, Jordániában és Izraelben dolgozott a forgatáson. A producer szerint „Róma, Párizs, London és New York lényegében leforgatható Budapesten.”

Spielberg filmjének címe visszatér az eredeti George Jonas-regényhez. A Bosszú főszerepeit Eric Bana és Daniel Craig játssza, a filmet az idén karácsonykor tervezik bemutatni.






nka emblema 2012