sex hikaye

Startol az 59. Országos Függetlenfilm Fesztivál

2012. szeptember 27. - filmhu
Startol az 59. Országos Függetlenfilm Fesztivál

Pénteken indul az 59. Országos Függetlenfilm Fesztivál Balatonkenesén. Idén 56 film versenyez az 500.000-Ft-os fődíjért, 926 perc vetítési idővel. Az alkotásokat szakértő zsűri értékeli és díjazza.

A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) szeptember 28. és 30. között 59. alkalommal rendezi meg Országos Függetlenfilm Fesztiválját, ezúttal Balatonkenesén.
Az év kiemelkedő függetlenfilmes eseménye időről időre több száz érdeklődőt vonz. A fesztivállátogatók számára a vetítések és a kiegészítő programok látogatása ingyenes.

Tekintettel a MAFSZ nehéz anyagi helyzetére ez évben nem kerültek megrendezésre a tájegységi szemlék, ezért a nevezett alkotások mindegyike vetítésre kerül. A korábbi évek tendenciájával ellentétben idén főleg fikciós kisjátékfilmek és dokumentumfilmek alkotják a versenyprogram törzsét. A kísérleti- és animációs filmek alkotói kevesebb filmmel képviseltetik magukat a megszokottnál. A versenyfilmeken kívül az információs blokkban még öt film szerepel, 155 perc vetítési idővel.

Esténként a zsűri nyilvános konzultációt tart, ahol az alkotók és az érdeklődők közreműködésével ízekre szedik az aznap látott filmeket.

A zsűri tagjai:
- Müllner Dóra, szerkesztő
- Dr. Buglya Sándor, orvos
- Kovács Róbert, függetlenfilmes
- Kovácsy Tibor, újságíró
- Muhi András, filmproducer

További információ: www.mafsz.hu






nka emblema 2012