sex hikaye

Szabó István Zágrábban díszvendég

Tolerancia Fesztivál

2015. április 14. - filmhu
Szabó István Zágrábban díszvendég

Szabó István rendező díszvendégként vesz részt a kilencedik zágrábi Tolerancia Fesztiválon, amelyet idén holokauszt hetvenedik és a srebrenicai mészárlás huszadik évfordulójára emlékezve rendeznek meg a Zágrábi Magyar Intézet részvételével.

A szombatig tartó rendezvénysorozat gazdag filmes programmal, kiállításokkal, koncertekkel, képzésekkel és beszélgetésekkel várja az érdeklődőket. A szervezők célja felhívni a figyelmet a párbeszéd fontosságára és a sokszínűség tiszteletben tartására.

A fesztiválon 60 filmet mutatnak be, Szabó István munkái közül az Oscar-díjas Mephistót, valamint a Szembesítés és Az ajtó című alkotásokat láthatja a közönség pénteken és szombaton. A rendező a záró napon Branko Lustig főszervezővel, A Schindler listája és a Gladiátor című filmek Oscar-díjas producerével beszélget a Zágrábi Magyar Intézetben. Az Államhatalom a 20. században címmel rendezendő fórum moderátora Sokcsetvits Dénes, az intézet igazgatója.


Nézz meg egy részletet a Mephistoból!

A Festival Marketen öt kelet-közép-európai filmfesztivál mutatkozik be rövidfilmekkel. Magyarországról erre a miskolci Jameson Cinefest kapott lehetőséget.

(forrás: MTI / Kriják Krisztina)

 






nka emblema 2012