sex hikaye

Szegény Dzsoni és Árnika a Hetvenkedőn

Szegény Dzsoni és Árnika, István, a király, Gyermekrablás a Palánk utcában

2013. április 28. - filmhu
Szegény Dzsoni és Árnika a Hetvenkedőn

Az Odeon 2013-ban Hetvenkedő címmel hetven filmből álló magyar filmtörténeti vetítéssorozatot indított, ahol a közönség az elmúlt hetven év legkedveltebb alkotásait tekintheti meg.

 

A hetente háromszor jelentkező maratoni rendezvénysorozat 1942-től 2012-ig kronológiában haladva minden alkalommal a soron következő év legnézettebb játékfilmjét tűzi műsorra.

A vetítéseket hetente egyszer beszélgetések követik, ahol a nézők szakértők segítségével nyerhetnek betekintést az adott héten bemutatott filmtörténeti időszakba. Ezúttal azonban nem a filmkánoné a főszerep, hanem a közönségé, hiszen a programot nem a kritikai, filmtörténészi esztétikai szemlélet, hanem a közönségízlés alapján állították össze.

A tizenkettedik hét programja:

2013. április 29., 20:00
- Szegény Dzsoni és Árnika (1983, r.: Sólyom András)
Szegény Dzsoni a világ legszabadabb embereként vándorol a világban. A legszabadabb és a legszegényebb, mert nem tartozik senkihez és nincs semmije. Csodálatos tájakon vándorol, mígnem egy öreg kunyhóhoz érkezik. Itt él egy látszatra egyszerű nénike, aki azonban nem más, mint a Százarcú Boszorkány...



2013. május 1., 19:00
- István, a király (1984, r.: Koltay Gábor)
A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.



2013. május 3., 20:30
- Gyermekrablás a Palánk utcában (1985, r.: Mihályfy Sándor)
Budapest külvárosában él a csonka Kondor család, az apa külföldön kamionsofőr. Az albérlő maholnap családfőként akar fellépni, azonban az egyik gyermek meghiúsítja esküvői terveit.

hetvenkedo gyerekrablas 500




Vetítés után beszélhetés Schreiber András filmkritikussal.
Bővebb információ ITT és a filmtortenet.hu oldalon.





(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2013. április 30. kedd, 12:55#1| Minovics

Geci Orbánt vágjátok ki belőle.

http://www.youtube.com/watch?v=RfTTZd_oi5M


nka emblema 2012