sex hikaye

Szép napok Locarnóban

2002. július 20. - filmhu
Az 55. Locarnói Nemzetközi Fesztivál versenyfilmje lesz Mundruczó Kornél Szép napok című alkotása - jelentette a filmhunak Petrányi Viktória producer. A 33. Magyar Filmszemlén a Külföldi Kritikusok Gene Moskowitz-díját és Tóth Orsolya révén a Legjobb Női Karakteralakítás Díját elvivő másodfilm 2002 augusztus 1. és augusztus 11. közt fog indulni az Arany Leopárdért.

A locarnói fesztivál versenyében 22 alkotás szerepel, köztük számos világpremier. A hét tagú nemzetközi zsűri elnöke a világsikert aratott Senkiföldje című film producere, Cedomir Kolar. A zsűri munkájában részt vesz Tarr Béla, akinek műveit a locarnói közönség mindig nagy szeretettel fogadta. Tarr Béla mellett a zsűri tagjai Bruno Ganz színész, a nálunk is jól ismert iráni filmrendezô, Jafar Panahi, az indiai színész-producer Aamir Kahn, Emanuel Levy filmkritikus és Niloufar Pazira színésznő.

A svájci fesztiválon kívül a Szép napokat Edinburgh-ban, Torontóban, valamint a szeptember 26. és október 11.
között megrendezendô Vancouveri Filmfesztiválon is bemutatják. A film emellett meghívást kapott Chicagóba és Montrealba is, a New Cinema New Mediara. Itt az indulása többek közt attól is fog, hogy az utóbbi fesztiválok fogadnak-e olyan filmet, melynek már megvolt a nemzetközi versenypremierje.

Mundruczó addig sem tétlenkedik. Mint elmondta, következő projektje egy szkeccsfilm lesz, melynek epizódjait a 78-as éjszakai busz fogja összekötni. Az ötlettel, hogy fiatal rendezők fogjanak össze egy közös mozi erejéig, Bodó Viktor állt Budai György producer elé. A buszos film egy-egy kis sztorijának megrendezését végül hat rendező vállalta: Mundruczó, Bodó, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Török Feri és a "legfiatalabbként", Jancsó Miklós. A könyvek már készen állnak, a rendezők arra várnak, hogy Budai augusztus tájékára beindítsa a forgatást.

Címkék

hír



nka emblema 2012