sex hikaye

Szirmai filmjei Európában, jön a Holdhercegnő

Csütörtöki gyorshírek

2009. október 15. - filmhu
Szirmai filmjei Európában, jön a Holdhercegnő
A Szalontüdő Svájcból hozott közönségdíjat, A süllyedő falu Berlinben versenyez, érkezik a legújabb Csupó film, a Gubera „shortfilmlivemusic” eseményen vesz részt, és már a Sugár moziban is nézhetünk 3D filmeket.

A Szalontüdő Svájcban, A süllyedő falu Berlinben

Szirmai Márton Szalontüdő című rövidfilmje nyerte el az idei Shnit Rövidfilm Fesztivál közönségdíját. A rangos svájci filmfesztivált hetedszerre rendezték meg Bernben és Kölnben egyszerre, a díjátadóra október 11-én került sor. A rendező legutóbbi dokumentumfilmjét, A süllyedő falut európai díjra jelölték. A Berlinben hétvégén kezdődő Prix Europe az egyik legnevesebb televíziós fesztivál Európában. Az akkori, még kettéosztott kontinens nyugati blokkjának Európa Tanácsa kezdeményezte létrejöttét, s az első kiadása 1987-ben valósult meg. A Süllyedő falu 40 ország 665 alkotása közül került a finalisták közé. Az eseményre Szirmai Márton személyesen kíséri el a filmjét.




Jön Csupó Gábor új filmje, a Holdhercegnő

A Simpson család, a Fecsegő tipegők és az Immigrants – Jóska menni Amerika! című népszerű rajzfilmek után hamarosan mozikba kerül a magyar származású Csupó Gábor legújabb filmje, a Holdhercegnő. A többszörös Emmy-díjas animátor és rendező a nagysikerű Híd Terabithia földjére című filmje után ismét egy élőszereplős, fantasy mozit készített. A filmet elkészülte után a nagy múltú Torontói Filmfesztiválon mutatták be a közönségnek, ahol igen hangos kritikai és közönség fogadtatásban részesült, majd ezt követően a Londoni Filmfesztivál nyitófilmjeként tapsolhatott érte a közönség.




Gubera shortfilmlivemusic eseményen

Oláh Lehel Gubera dokumentumfilmje, amely a 35. Filmszemle kísérleti dokumentumfilm díját nyerte meg, a „shortfilmlivemusic” esemény-sorozaton október 19-én Budapesten, 20-án Sibiu-ban, 22-én és 23-án Ruse-ban, 24-én pedig Plovdivban szerepel.




Budapest legújabb 3D élménye a Sugár Moziban

A Sugár Mozi október 15-től Dolby 3D-s digitális vetítővel felszerelt teremmel is várja látogatóit. A digitális vetítéseket a Christie Digital CP2000ZX vetítő szolgálja ki, a rendszer hátterét a Dolby Digital Cinema 3D rendszer biztosítja. A 3D-s vetítések a Fel! című Disney Pixar produkcióval indulnak.






nka emblema 2012