sex hikaye

Távozik Kitzinger a Neumann éléről

Kollarik Tamás váltja

2010. augusztus 9. - filmhu
Távozik Kitzinger a Neumann éléről

Kitzinger Dávid  2010. augusztus 9-től leköszön a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjáról. A Neumann-ház küldetése a magyarországi digitális tartalmak nyilvánossá tétele: a nemzeti digitális adatvagyon szabad hozzáférésének bővítése. Kitzinger 2005 szeptemberétől írányította a társaságot, ez idő alatt jelentősen bővült a cég feladatköre és mérete is.

Ebben az időszakban indult el a Nemzeti Audiovizuális Archívum, a Nemzeti Digitális Adattár és a Közadatkereső is. A terminus második felét olyan akciók jellemezték, mint a 77 Filmajándék, a 89-es tévéhíradók publikálása, és olyan nyílt szolgáltatások indultak el, mint a szabad elérésű magyar filmhíradók gyűjteménye, a Filmhíradók Online, a többezer hazai felvételt tartalmazó Gramofon Online, illetve a többszáz kormányzati gyűjtésű statisztikát kereshetővé tevő Közadat Portál.

Mindemellett a társaság elméleti és jogszabályelőkészítő munkájával komoly lépéseket tett egy online közszolgálati információszolgáltatási modell kialakítása felé. Ennek gyakorlati megvalósításaként 2010. decemberi indulásra előkészítette a hazai gyártású televíziós és rádiós műsorokat archíváló NAVA félmilliós online archívumának megnyitását a nagyközönség felé.

Kitzinger Dávid a jövőben az üzleti szektorban kívánja kamatoztatni tudását, a Neumann új ügyvezető igazgatója Kollarik Tamás.






nka emblema 2012