sex hikaye

Telt ház a kínai filmnapokon

2012. július 6. - filmhu
Telt ház a kínai filmnapokon

Nagy sikerrel zárult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kedden és szerdán szervezett, ingyenesen látogatható Kínai Filmnapok programsorozata a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban - tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

 

A kétnapos rendezvényen nyolc, az utóbbi két évben készült kínai filmet láthatott a magyar közönség. Minden vetítés telt házas volt, az Uránia mozi mindhárom - összesen körülbelül 700 főt befogadni képes - termében párhuzamosan folytak a vetítések.

A keddi megnyitón bemutatott, a Szárnyaló öregek otthona című filmet a nagy sikerre való tekintettel másnap két alkalommal is levetítették. A Kína közelről elnevezésű rendezvény színes kínálatában dráma, vígjáték és animációs film is szerepelt. A 12 filmvetítésen több mint 2000 néző vett részt - tájékoztatott az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

kinai1 500


A filmnapokon közönségtalálkozókra is lehetőség nyílt. A mozi kedvelők személyesen kérdezhettek a Yan Bingyantól, a Szárnyaló öregek otthona című filmfőszereplőjétől, és Ning Caitól, az Anya című film rendezőjétől.

A kínai filmnapok alkalmából Magyarországra látogató kínai szakmai delegáció tagjai magyar kollégáikkal a magyar-kínai filmszakmai együttműködés lehetőségeiről válthattak szót – közölte a kommunikációs igazgatóság.






nka emblema 2012