sex hikaye

Teltházas Perzsa macskák-parti a Titanicon

14 April, 2010 - filmhu
Teltházas Perzsa macskák-parti a Titanicon

Az iráni underground zenei életről tudósító Perzsa macskák című film főszereplő együttese, a Take It Easy Hospital élőben is bemutatkozott a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

Nemcsak a cannes-i díjas iráni film hétfő esti magyarországi premierje volt teltházas a Toldi moziban (még a lépcsőkön is ültek!), de a kedd délutáni Uránia mozis vetítést követő esti buli is hatalmas sikert aratott a Gödör klubban, kígyózott a sor a bejárat előtt, majd a fellépés is zsúfolt nézőtér előtt zajlott.

A Perzsa macskák-parti programját Bérczesi Róbert (Hiperkarma) és Nemes András (Pluto) közös új együttese, a négytagú rockfelállásban fellépő Biorobot nyitotta lendületes dalaival, majd hasonlóan rövid, de intenzív koncertet adtak az est iráni főszereplői is.

 

perzsa_macskak_parti1_500


A bájos szemüveges énekesnő, Negar Shaghaghi és a magát szintetizátoron kísérő Ashkan Koushanejad egymás felé fordulva énekelték slágeres indie-rock dalaikat, basszusgitárosuk és dobosuk kíséretében. A nézőtéren a fiatal magyar fesztiválközönség mellett rengeteg közel-keleti arcot is láthattunk, akik főleg a zenekar Me And You című perzsa szövegű száma alatt jöttek lázba, míg a film (és a filmzenelemez) slágerdala, a Human Jungle teljes eufóriában zárta a koncertet. A ráadásban Ashkan egy szál akusztikus gitárral tért vissza, a Pink Floyd együttes The Final Cut című dalának feldogozásával.

perzsa_macskak_parti2_500


Ez volt az első alkalom, hogy külföldi zenekar lépett fel a Titanic Filmfesztivál buliján, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy iráni együttes járt Magyarországon. Ez a buli a Take It Easy Hospital számára is nagy jelentőségű volt: Ash és Negar, akik nemrég kaptak menedékjogot Nagy-Britanniában, Iránból való távozásuk óta csupán kétszemélyes koncerteket adtak (hol egy szintetizátorral, hol egyetlen akusztikus gitárral), és most itt Budapesten léptek fel először teljes zenekari felállásban, basszusgitáros és dobos kíséretében.

perzsa_macskak_parti3_500


Külön érdekesség, hogy Ashkan ugyanazon az ősrégi piros Yamaha villanyorgonán játszott, amit a zenekar a filmben is használt. A koncert után Negar elmesélte a Titanic stábjának, hogy a távozásuk után Iránban maradt hangszert csak fél év után sikerült kijuttatni magukhoz Nagy-Britanniába.