sex hikaye

Tematikus rövidfilmes magazin készült a Berlinale alkalmából

A Daazo.com gondozásában

2012. február 7. - filmhu
Tematikus rövidfilmes magazin készült a Berlinale alkalmából

A Daazo.com kisfilmes honlap gondozásában megjelenő World of Shorts magazin a Berlinale alkalmából nyomtatásban is megjelenik. Fókuszban a Berlinale kisfilmes programja: érdekes interjúk, bennfentes cikkek és őrült rajzok - többek között Jancsó Miklóstól.

 

A World of Shorts (WOSH) kisfilmes magazin a magyar alapítású Daazo.com blogjából nőtte ki magát: a kisfilmes honlap szerkesztői először a 2011-es Berlinale alkalmából interjúvolták meg a rövidfilmes versenyprogram résztvevőit, majd ennek sikerén felbuzdulva előbb Cannes-ban, majd Szarajevóban is készült egy online magazin.

A 2012-es Berlinale alkalmából a WOSH harmadik száma nyomtatásban jelenik meg: az 1500 példányt a nemzetközi filmfesztivál rövidfilmes helyszínein terjesztik majd együttműködésben a Berlinale Shorts-szal és a Talent Campus-szal.


Lapozz bele a magazinba! (Klikkelj, ha nagy méretben szeretnéd látni!)

 

A magazin tartalmi gerincét a méltán népszerű “Mapping Your Mind” rovat képezi: a rövidfilmes versenyprogram alkotói egy-egy érdekes, hátborzongató vagy éppen lenyűgöző képpel vallottak a filmjükhöz fűződő viszonyukról. Akvarellek, ceruzarajzok, sőt egy különleges, kissé bizarr installáció is helyet kapott a rajzok között. A Berlinale külön vetítést szentel a Tarr Béla vezetésével készült Magyarország 2011 című szkeccsfilmnek: a film készítői közül Török Ferenc, Szabó Simon, Forgács Péter, Salamon András, valamint Jancsó Miklós is rajzoltak a WOSH magazinba.

A 80 oldalas magazinban a Berlinale Shorts kurátora mesél az idei szelekcióról, a Talent Campus tizedik születésnapja mellett a LMBT filmeknek járó TEDDY-díjról és a rövidfilmes Oscar-díj nominációhoz vezető útról is lehet olvasni, valamint bemutatkoznak a Daazo.com partnerei mint például az ENGAGE program, a NISI MASA, a Raindance, a Short Film Corner, a Cinefondation, a Shooting People és a Short of the Week.

(kép: Cristina Grosan)



Címkék

hír , WOSH , daazo , berlinale , jancsó



nka emblema 2012