sex hikaye

Tervezhetőbbé válik a Magyar Média Mecenatúra pályázati folyamata

2012. július 25. - filmhu
Tervezhetőbbé válik a Magyar Média Mecenatúra pályázati folyamata

A Független Magyar Producerek Szövetségének és a Magyar Producerek Szövetségének képviselőivel tárgyalt hétfőn Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja; a találkozó eredményeként egyszerűbbé válhat a Magyar Média Mecenatúra pályázati folyamata.

 

A filmszakmai szervezetek észrevételeinek, javaslatainak figyelembe vételével egyszerűbbé és tervezhetőbbé válik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által meghirdetett Magyar Média Mecenatúra program pályázati folyamata – értékelte az egyeztetést az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a Médiatanács.

A május elején elindított Magyar Média Mecenatúra program a Médiatanács nem egész estés filmek gyártását és a médiaszolgáltatók működését szolgáló új támogatási rendszere.

Kollarik Tamás, a Médiatanács új pályázati rendszerének kialakításával megbízott koordinátor tagja hétfőn ismertette a program pályázati lehetőségeit, a kiírások változásait, valamint az új eljárás előnyeit. Az egyeztetésen a Magyar Producerek Szövetsége képviseletében Szekeres Dénes elnök, Nagy Endre alelnök, Lakatos Iván, György Lea, Cirkó József és Sipos Áron, valamint a Független Magyar Producerek Szövetségétől Pataki Ágnes és Hutlassa Tamás vett részt.

A közlemény szerint a Médiatanács a szakma képviselőinek számos észrevételét beemeli az újabb pályázati kiírásokba, valamint megfontolja az adminisztrációs problémákkal kapcsolatban felvetett javaslatokat is. Az egyeztetésen felmerült a pályázati díjak eltörlésének igénye, ennek kapcsán Kollarik Tamás elmondta, hogy a Médiatanács idén felére csökkentette a pályázati díjakat.

Vitézy László, a pályázatok szakmai bírálóbizottságának elnöke a találkozó alkalmával kiemelte: fontos szempont, hogy elsősorban televíziós vetítésre szánt filmeket várnak. A bírálóbizottság emellett tematikát javasol a kiírandó pályázatokhoz, az alkotói szabadság megtartása mellett azonban bármilyen szabad témában lehet pályázni - tájékoztatta az MTI-t a Médiatanács.

Mint a kommüniké kiemeli, a Médiatanács minden fórumon keresi az együttműködés lehetőségét a szakmai és civil szervezetekkel. Kollarik Tamás hétfő délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem képviselőivel találkozott. Almási Tamás egyetemi tanár, a DOCNOMADS program szakmai vezetője és Kékesi Attila adjunktus egy, az Európai Unió támogatásával megvalósuló, egyedülálló filmes képzésre hívták fel a figyelmet: a DOCNOMADS keretében a világ minden tájáról érkező dokumentumfilm-rendező mesterszakos hallgatók szemeszterenként vándorolva Lisszabonban, Budapesten és Brüsszelben végzik tanulmányaikat.






nka emblema 2012