sex hikaye

Török díj Hajdunak, osztrák díjakért a Látogatás

Gyorshírek

2010. december 20. - filmhu
Török díj Hajdunak, osztrák díjakért a Látogatás

Hajdu Szabolcs legújabb játékfilmje Ankarában nyerte el a török filmkritikusok szövetségének díját, Gryllus Dorkát és Strok Csabát is díjra jelölték Ausztriában, és élőben nézhetjük a Golden Globe gálát az HBO-n.

 

Török díj a Bibliotheque Pascal-nak

Magyar sikerrel zárult a hétvégén a 16. alkalommal megrendezett ankarai filmfesztivál. Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjével elnyerte a török filmkritikusok szövetségének (SIYAD) a díját – tudatta a Magyar Filmunió.  Az ankarai „Festival on Wheels”, Törökország egyik jelentős nemzetközi filmfóruma; különlegessége, hogy „utazó fesztiválként” mutatja be a közlemúlt kiemelkedő filmalkotásait Ankarából indulva több török városban minden decemberben.

 

biblio_500

Hajdu Lujza és Török-Illyés Orsolya a Bibliothéque Pascal-ban


Osztrák Filmdíjakért indul a Látogatás

Nyilvánosságra hozta az Osztrák Filmakadémia (Akademie des Österreichischen Films) az újonnan alapított Osztrák Filmdíjak jelöltjeit - adta hírül a Magyar Filmunió. Az elismerést 13 kategóriában adják át január végén Bécsben az elmúlt év kiemelkedő filmes teljesítményeiért. Gryllus Dorkát az osztrák-magyar-svájci koprodukcióban készült Látogatás című film főszerepéért a legjobb színésznő díjára jelölték további két vetélytárssal együtt. Stork Csaba a legjobb látványtervező díjának várományosi között szerepel a rangos listán, amelyen a közelmúlt olyan filmjei kerültek fel, mint a Lourdes, Der Räuber és a Women without Men. A Látogatás Pejó Róbert (Lipstick, Dallas Pashamende) ötödik játékfilmje, a Fertő-tó partján játszódó dráma magyar producere Berger József (Mythberg Films) volt.

latogatas_500

Gryllus Dorka és Macska a Látogatásban


Golden Globe-díjátadó élőben az HBO-n

Az Emmy-díjeső után most a 68. Golden Globe-díjátadó gálán izgulhatunk az HBO-produkciókért. A csatorna saját gyártású műsorai ugyanis – valamennyi televíziós társaságot megelőzve – összesen 12 jelölést tudhatnak magukénak. A díjátadót 2011. január 16-án Los Angelesben tartják, amelyet Magyarországon az HBO közvetít élőben. A Golden Globe-gála magyar idő szerint 2011. január 17-én hajnali 2 órakor eredeti nyelven lesz látható az HBO műsorán, majd január 22-én (szombaton) 18 órától vágva és feliratozva kerül adásba.






nka emblema 2012