sex hikaye

Torzók Cannes-ban

2001. március 7. - Sulyok Máté
Az idei filmszemlén rendezői díjat kapott Torzók nemzetközi ajánlásra előválogatáson vesz részt Cannes-ban, Montreálban és Moszkvában. Sopsits Árpád filmjének Magyarországi bemutatója várhatóan októberben lesz. A Budapest Filmstúdió további hírei:
A bolgár-holland-magyar koprodukcióban készült Irina Triffonova rendezte Levél Amerikába című alkotást is előválogatják Cannes-ban. A Letter to America-nak párizsi székhelyű nemzetközi forgalmazója a Celluloid Dreams. Itthon ősztől vetítik a mozik.
A Budapest Filmstúdió produkciójában a felvételek végéhez közeledik FeLugossy László és Szirtes János. A Tiszta lap egy kísérleti játékfilm lesz.
Április vége felé tervezik magyar-román koprodukcióban forgatni Gulyás Gyula Fény kell arcodra édesem című nagyjátékfilmjét és egy játékfilm elemekkel is rendelkző dokumentumfilmet, a Haydn kötődése az eszterházi kastélyhoz munkacímmel, a kormány kastély-programjának részeként.
Az év vége felé még két alkotás felvételei kezdődhetnek el. Szeptember végére tűzték ki Vicsek Károly Bolygótűzének és Dettre Gábor Romazsarujának indulását.

(filmhu)

Címkék

hír



nka emblema 2012