sex hikaye

Tovább hódít a Fehér isten Amerikában

Jelenleg 30 város mozijában van műsoron

2015. április 24. - filmhu

Mundruczó Kornél filmjét március vége óta játsszák az amerikai mozik, a legbefolyásosabb sajtóorgánumok kritikusai méltatják, és a napokban fődíjat nyert a floridai Sarasota filmfesztiválján.

Mundruczó Kornél legutóbbi, Cannes-ban díjazott Fehér Isten című filmjét március végén mutatták be az amerikai és kanadai mozik, jelenleg is 30 város mozijában van műsoron. A neves függetlenfilm forgalmazó Magnolia Pictures a következő hetekben egészen június végéig további városokban is műsorra tűzi a magyar rendező filmjét Észak-Amerikában.

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtóorgánumainak neves kritikusai méltatták Mundruczó legutóbbi filmjét a New York Times-tól kezdve, a Wall Street Journal-t, a Huffington Post-ot, a Chicago Tribune-t is beleértve a Los Angeles Times-ig. A New York-i Film Society of Lincoln Center Film Comment című mértékadó filmművészeti magazinja interjút, kritikát és egy mélyreható elemzést is közölt a Fehér Isten kapcsán. A New York Times nagynevű filmkritikusa, Manohla Dargis, a „Critics’ Pick” címmel méltatta a Mundruczó filmjét, mellyel a mértékadó lap munkatársai hétről-hétre a kedvenc filmjüket tüntetik ki. A nagy múltú újságokkal együtt a hangadó online média, köztük a Playlist és a Deadline Hollywood is nagy lelkesédéssel fogadta a különleges alkotást.

A magyar-német-svéd korpodukcióban készült Fehér Isten a napokban elnyerte a Sarasota-i Filmfesztivál fődíját Floridában. Mundruczó Kornél filmje a tavalyi cannes-i világpremiert követően, ahol elnyerte az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) program fődíját, kiemelkedő sikert ért el a hazai mozikban és külföldi flmfesztiválokon is számos díjat kapott. Szlovákia, Belgium, Hollandia, Franciaország és Anglia után mutatták be az észak-amerikai mozikban, legközelebb Németországban indul moziforgalmazásban.

A Filmalap támogatásával készült, több mint 200 kutya részvételével forgatott Fehér Isten című mozifilm egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan utópisztikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik. A filmes és színházi munkáival egyaránt világszerte elismert Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje, magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória. A forgatókönyvet Mundruczó Wéber Katával és állandó alkotótársával, Petrányi Viktóriával írta. A filmet sok izgalmas fiatal alkotó jegyzi: operatőre Rév Marcell, vágója Jancsó Dávid, zeneszerzője a magyar származású Izraelben élő Asher Goldschmidt, látványtervezője Ágh Márton. A főszerepben Psotta Zsófia 12 éves amatőrszínész, a további szerepekben Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs és Gálffi László láthatóak.
Bővebb információ:

white god usa400

(forrás: Magyar Filmunió)





nka emblema 2012