sex hikaye

Túl a tizenötezer nézőn Az embert tragédiája

Decemberben mutatták be

2012. február 22. - filmhu
Túl a tizenötezer nézőn Az embert tragédiája

Jankovics Marcell 23 évig készült animációs filmjét, Az ember tragédiáját a tavaly decemberi bemutató óta több mint tizenötezren látták.

 

Az elmúlt két és fél hónapban pozitív sajtóvisszhang és rendületlen érdeklődés övezte Az ember tragédiáját, így a nézőszám a napokban átlépte a tizenötezret. Jankovics Marcell nagyszabású Madách-adaptációja továbbra is műsoron van a budapesti Uránia Filmszínházban és számos vidéki moziban. Ugyancsak folytatódnak a közönségtalálkozókkal egybekötött vetítések, az elkövetkező hetekben a rendező személyesen kíséri el filmjét Balatonfüredre, Szombathelyre és Balmazújvárosba.

 


Az ember tragédiája forgatókönyve 1983-ban született. A gyártás 1988-ban kezdődött, és hosszú hányattatások után a tavalyi év második felében ért véget. A film érdekessége, hogy Jankovics mind a 15 színt más-más stílusban készítette el. Alkotója, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas Jankovics Marcell korábbi animációs nagyjátékfilmjei a János Vitéz (1973), Fehérlófia (1982) és az Ének a csodaszarvasról (2002), de dolgozott többek között a Gusztáv és a Magyar népmesék sorozatokon is. Sisyphus című 1974-es animációs rövidfilmjét Oscar-díjra jelölték, 1977-ben pedig a háromperces Küzdőkkel Arany Pálma-díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon.


nka emblema 2012