sex hikaye

Turnézik A nyomozó, az Eszter hagyatéka Londonban, legsikeresebb az idei Titanic

Csütörtöki gyorshírek

2009. április 9. - filmhu
Turnézik A nyomozó, az Eszter hagyatéka Londonban, legsikeresebb az idei Titanic
Gigor Attila első játékfilmje Isztambulban és a dán fővárosban is látható lesz, az Eszter hagyatékát bemutatják a londoni Magyar Kulturális Központban, megjelent a Filmkultúra – Muszter legújabb száma, az idei Titanic volt az eddigiek közül a legsikeresebb, és térhatású mozi nyílik az Állatkertben.

Turnén A nyomozó

Április 4-én kezdődött immár 28. alkalommal az isztambuli nemzetközi filmfesztivál. A pályakezdőkre kihegyezett „Young Masters” (Ifjú mesterek) válogatás 11 filmje közé kapott meghívást A nyomozó című alkotás - tudatta a Magyar Filmunió. Gigor Attila filmje hamarosan Mundruczó Kornél nagy sikerű Delta című legutóbbi játékfilmjével együtt a dán fővárosban is látható lesz: április 16-án kezdődik Koppenhága nagyszabású seregszemléje, a CPH:PIX. A közönségközpontú dániai filmfesztivál „European Voices” (Európai hangok) című válogatása tűzi műsorra mindkét magyar mozgóképet.




Az Eszter hagyatéka Londonban

Márai Sándor Eszter hagyatéka című regénye kerül a középpontba csütörtökön a Londoni Magyar Kulturális Központban: a kötet nemrégiben megjelent angol nyelvű kiadásáról többek között a fordító, Szirtes György beszél az esten, amelyen levetítik a Márai-regényből készült filmet is – tudatta az MTI.




A Filmkultúra - Muszter áprilisi számából

Soha nem könnyű mítoszokat ábrázolni, akkor sem, ha a történelem pozitív hőseiről, és akkor sem, ha negatív alakjairól van szó. A film mégis újra és újra megpróbálkozik a feladattal. A Filmkutúra – Muszter legújabb számában Hitler-ábrázolásokról, Zorró feldolgozásokról, és az ’50-es évek két két sportikonjának – Puskás Ferencnek és Papp Lászlónak – a megformálásáról is olvashatunk. 
 



Véget ért a legsikeresebb Titanic

A 2009. március 26. és április 5. között megrendezett 16. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál népszerűbb volt, mint valaha. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptak mind a nézők, mind a sajtó, mind pedig a szakma részéről. A programban 26 ország 56 filmje szerepelt, amelyre a fesztivál 11 napja alatt mintegy 15.700 néző volt kíváncsi. Ez a nézőszám alig marad el a tavalyitól, ami most, hogy a mozilátogatók száma évről évre fogy, kiemelkedő eredménynek tekinthető.


A Hullámtörő: Észak


Térhatású mozi nyílik az Állatkertben

Térhatású, azaz háromdimenziós mozi nyílt szerdán a Fővárosi Állat-és Növénykertbenolvasható az Indexen. A látogatók csütörtöktől nézhetnek meg két rövidfilmet a Nagyszikla belsejében kialakított moziban. A moziban egy 144 négyzetméteres vászonra vetítenek két vetítőgépből, a hanghatás is modern, 5.1-es hangrendszerrel működik. A filmek megtekintéséért nem kell külön fizetni, az állatkerti belépők érvényesek a moziba is.






nka emblema 2012