sex hikaye

Új magyar dokumentumfilmet vetítenek a televíziók

Allah minden napján szaladnak a lovak

2012. április 13. - filmhu
Új magyar dokumentumfilmet vetítenek a televíziók

Kis Anna dokumentumfilmjét április 14-én az Odeonban megrendezett Colours Fesztiválon, Duna World-ön április 14-én 22:25-kor, az M1-en pedig április 18-án 23:30-kor láthatjuk.

 

 

A Campfilm Production legújabb dokumentumfilmje a Belügyminisztérium által meghirdetett, a Harmadik Országok Állampolgárainak Beilleszkedését Segítő Európai Alap (Európai Integrációs Alap) 2010. évi programjának támogatásával jött létre a ”Muszlim szemmel” projekt keretében. Az Európai Integrációs Alap támogatást nyújt ahhoz, hogy a különböző gazdasági, társadalmi, kulturális, vallási, nyelvi és etnikai hátterű harmadik országbeli állampolgárok beilleszkedését megkönnyítse az európai társadalmakba.

A filmről
Török-muszlim-arab-magyar vagy muszlim-arab-magyar-török Budapest, ahogyan eddig nem ismertük. Vajon megérkezik-e a boltnyitásra az iszlám vágást értő isztambuli hentes? És miért nem tud innen elszakadni a sokat látott, legidősebb budapesti török? Magyar vagy török feleségre vágyik-e a mélyen vallásos agglegény, és hogyan boldogul az identitásával a budapesti születésű arab kamaszfiú, amikor egyszerre húz a szív és tilt a vallás? A hétköznapok kisléptékű jelenetein keresztül közelítünk a budapesti muszlim milliő integrálódásának nagyobb léptékű kérdéseihez.

allah_500



Az Allah minden napján szaladnak a lovak egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül próbál közelíteni a nálunk élő muszlim közösség integrációjának korántsem olyan egyszerű kérdéseihez.

A Kis Anna által rendezett film operatőre Rév Marcell, vágója Sass Péter, producerei pedig László Sára és Gerő Marcell voltak.

A dokumentumfilm megtekinthető a www.muszlimszemmel.hu oldalon is.






nka emblema 2012