sex hikaye

Újabb pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Filmalap

Forgatókönyv, filmterv fejlesztési és filmgyártás előkészítési támogatás

2011. október 5. - filmhu
Újabb pályázatot írt ki a Magyar Nemzeti Filmalap

Forgatókönyv és filmterv fejlesztési támogatásra, valamint filmgyártás előkészítési támogatásra is kiírta a pályázatot a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. A testület két hete az egészestés produkciók gyártásának támogatási pályázatát hirdette meg - adta hírül az MTI.

 

 

A hétfőn közzétett, és a korábbi pályázattal kapcsolatos minden tudnivaló és dokumentum az MNF Zrt. hivatalos honlapján tekinthető meg - tájékoztatta a Filmalap kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-t.

Pályázni a honlapról letölthető adatlapok kitöltésével, beküldésével és a teljes pályázati anyag benyújtásával lehet. A honlapon olvasható pályázati kiírás szerint a támogatás célja egészestés, legalább 70 perces játék-, animációs, illetve dokumentumfilmek "forgatókönyvének/filmtervének fejlesztése, filmgyártás-előkészítése, illetve gyártása".

A kiírás alapján a filmgyártási célú támogatásokra szeptember 21-től lehet pályázni, míg a forgatókönyv/filmterv-fejlesztési és filmgyártás-előkészítési célú támogatásokra 2011. október 3-tól. A pályáztatás folyamatos, határidőt a Filmalap nem szabott meg. A Filmalap a honlapon egyúttal jelezte, hogy "a későbbiekben kiírásra kerül elkészült az egész estés játékfilmek, animációs filmek és dokumentumfilmek bemutatásához kapcsolódó marketing- és kamattámogatási pályázat is".

A Magyar Nemzeti Filmalap augusztus 9-én jelentette be, hogy felállította azt az öttagú filmszakmai döntőbizottságot, amelynek feladata a filmtámogatási pályázatok elbírálása lesz. A döntőbizottságban Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi produceri és filmforgalmazási tapasztalattal rendelkező producer, Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. vezérigazgatója, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Miskolczi Péter producer, valamint Kovács András Bálint, az ELTE BTK egyetemi tanára, a Filmtudomány Tanszék vezetője kapott helyet.

A szervezet hangsúlyozta, hogy a bizottság "kizárólag szakmai szempontok szerint" fogja meghozni döntéseit, és minden pályázó egyenlő eséllyel indul a Filmalap támogatásáért. Az egyik legfontosabb szempont az lesz, hogy "egy adott produkció esetében az alkotói erő és a pénzügyi megvalósíthatóság találkozzon, a fesztivál- és közönségsiker érdekében".






nka emblema 2012