sex hikaye

Újabb versenyeken a Before Dawn

Cork, Flanders

2005. október 12. - filmhu
Újabb versenyeken a Before Dawn
Kenyeres Bálint többszörös díjnyertes munkája, a Before Dawn az írországi Cork Filmfesztivál rövidfilmversenyén indul ezen a héten. Az 1956-ban alapított írországi filmszemle egyike a legelső filmfesztiváloknak. A Cork Filmfesztivál a nemzetközi rövidfilmeknek szentelt versennyel párhuzamosan az ír filmek bemutatkozásának elsőszámú eseménye.

A belgiumi Ghentben október 11-én kezdődött FLANDERS fesztivál szintén a versenyprogramjába hívta meg a Before Dawn című kisfilmet. A belga rendezvény játékfilmversenyének is van magyar résztvevője. A Dallas Pashamende című filmet a rendező Pejó Róbert Adrián személyesen mutatja be Ghentben. Összesen 13 játékfilm kel versenyre idén a nyertes film belgiumi forgalmazást jelentős mértékben elősegítő ghenti fődíjért. A FLANDERS fesztiválon Cakó Ferenc Randevú című animációját is bemutatják az Európai Filmakadémia UIP-díjának várományosai között, a fesztiválra Cakó Ferenc is ellátogat.

Montrealban a tíznapos Festival Nouveau Cinema 38 ország 197 alkotását vetíti, köztük Gárdos Péter A porcelánbaba című filmjét is. A Lázár Ervin-novellák inspirálta művet az öt kontinens kortárs filmművészetének alkotásaiból válogató szekcióban tűzik műsorra.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012