sex hikaye

Vadócz Péter nyert Cannes-ban

mobiltelefonos rövidfilm

2007. október 12. - filmhu
Vadócz Péter nyert Cannes-ban
Színes Európa (Colorful EU) című rövidfilmje lett a cannes-i MIPCOM nemzetközi televíziós vásár Mobil és Internet TV díj nyertese - tájékoztatta Temesvári Márta, a Kodolányi János Főiskola sajtófőnöke a filmhut.

Vadócz Péter a legjobb, mobiltelefonnal forgatott film (Best Film Shot on a Mobile Device) kategóriában indult. A hétfőn kezdődött, 23. alkalommal megrendezett MIPCOM-ra 280 alkotás érkezett 180 televíziós társaságtól és stúdiótól a világ 38 országából - közölte a sajtófőnök, hozzáfűzve, az előválogatás után 32 munka versengett kilenc kategória fődíjáért.

A Colorful EU - amely a Kodolányi János Főiskola Vadócz Péter által vezetett Vizuális Alkotóműhelyében készült - a rendező saját meghatározása szerint: "az EU-ról szóló kreatív asszociációs játék másfél percben". Az országok zászlóit, illetve azok színvilágát felvillantó rövidfilm az elmúlt félévben az unió hivatalos spotja volt, és eddig már 68 fesztiválon szerepelt.

Az ismertető szerint Vadócz Péter filmjeit eddig már több mint 150 fesztiválon láthatták az érdeklődők a világ 39 országában. Az ifjú művész eddig 22 díjat nyert, nemcsak Magyarországon, hanem Ukrajnában, Azerbajdzsánban, az Egyesült Államokban, Olaszországban, Belgiumban, és Németországban is, a legnagyobb európai televíziós társaságok éves seregszemléjén, a berlini Prix Európa fesztiválon pedig a spot kategória fődíját érdemelte ki. Vadócz Péter a Kodolányi János Főiskolán szerzett diplomát, majd a főiskola TV-stúdiójának munkatársa lett. A hazai tévécsatornák mellett a spanyol TV3 és a német Deutsche Welle is vetítette munkáit.

A film megtekinthető itt.



Címkék

hír



nka emblema 2012