sex hikaye

Vége a Más SzemPont szemlének, magyar film a Times Square-en

Csütörtöki gyorshírek

2009. december 16. - filmhu
Vége a Más SzemPont szemlének, magyar film a Times Square-en
Lezárult fogyatékossággal élő emberek világáról készített filmes és videós alkotásokat bemutató szemle, Vadócz Péter Színes Európa című rövidfilmje nyerte el a Metropolis Art Prize zsűrijének különdíját, és 50 kisfilm látható Káldy László honlapján.

Lezárult a Más SzemPont Filmszemle

A Más SzemPont Filmszemlén fogyatékossággal élő emberek világáról készített filmes és videós alkotásokat, valamint fogyatékossággal élő filmesek munkáit láthatták az érdeklődők a budapesti DocuArt Moziban - tudhatjuk meg a Kultúra.hu-ról. Gangl Tamás Egy buborék élete, Pilló Ákos Tiszta szívvel, valamint Kalmár Márton, Kerecsendy Vilmos és Kiss Zoltán Mozaik című filmje érdemelte ki a Más SzemPont Filmszemle zsűrijének szakmai díjait. A fogyatékosság témájával foglalkozó szemlén a közönségdíjat Monhalt Ákos Rácegresi mesék című mozgóképe kapta.




Times Square-en a magyar rövidfilm

Vadócz Péter Színes Európa (Colorful EU) című rövidfilmje nyerte el a Metropolis Art Prize zsűrijének különdíját (special mention). A zsűri elnöke Isabella Rossellini volt. A díjazott filmeket – a zsűri jelenlétében – december 17-én este 7 órától vetítik a New York-i Times Square-en. Ez a Colorful EU eddigi 13. díja, amelyet összesen 122 fesztivál versenyprogramjában való részvétel során szerzett.  A fesztiválról bővebb információ itt olvasható.




Elkészült Káldy László honlapja

Káldy László idén a Buharov testvérekkel megosztva nyerte el az 56. Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját Santo és a többiek című alkotásával (a fesztiválról készült beszámolónk itt olvasható). Most elkészült a rendező honlapja (klikk), amelyen 50 rövidfilmje tekinthető meg, amelyekkel eddig 62 díjat nyert a különböző magyarországi illetve nemzetközi filmversenyeken.






nka emblema 2012