sex hikaye

Veszélyben a Pál Adrienn című film magyar bemutatása

Dobozban maradhat Kocsis Ágnes alkotása

2010. november 23. - filmhu
Veszélyben a Pál Adrienn című film magyar bemutatása

KMH Film közleménye szerint dobozban maradhat a többek között Cannesban is sikereket elérő Pál Adrienn.

 

Idén májusban, a 63. Cannes-i Filmfesztivál „Un Certain Regard„ szekciójában debütált a Pál Adrienn, Kocsis Ágnes filmrendező második nagyjátékfilmje, amely elnyerte a kritikusok nemzetközi szövetségének FIPRESCI-díját.

A Pusztai Ferenc által vezetett KMH Film műhelyében, nemzetközi koprodukcióban készült filmdráma fesztiválszereplései azóta is kiemelkedő sikerekkel folynak. Az alkotást hétről-hétre újabb díjakkal ismerik el a világ rangos mozgóképes mustráin.

A filmet itthon eddig mindössze két fesztiválon, a CinePécsen, illetve a miskolci CineFesten láthatták, és a produkciós cég híradásai szerint előfordulhat, hogy a jövőben nem lesz lehetőség a film nyilvános megtekintésére.

"Ennek oka, hogy a jelenlegi helyzet szerint a Magyar Mozgókép Közalapítvány nem tudja teljesíteni a korábban ígért vállalásait, így a Cannes-i Filmfesztivál óta többek között a Pál Adrienn zenei jogdíjait sem sikerült rendezni, illetve a terjesztési támogatási renszer 2011 évi bizonytalanságai miatt nem élhetnek azokkal a pályázati lehetőségekkel, amelyek eddig a magyar és art besorolású filmek mozi bemutatását segítették. A jogi problémák miatt jelenleg a filmet kizárólag fesztiválokon lehet vetíteni. Mozi-, tévé-, és DVD-forgalmazása a tartozások rendezéséig sem itthon, sem külföldön nem lehetséges."

Így bizonytalanná vált a Pál Adrienn eredetileg 2011. január 13-ára kitűzött mozipremierje is.





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2010. november 29. hétfő, 16:24#2| dawg

"a Pál Adrienn zenei jogdíjait sem sikerült rendezni"

Akkor most torrentrol vagy cdrol rippeltek hozza a szamokat?

2010. november 24. szerda, 23:36#1| Minovics

A fasiszta, etatista zorbán-kormány nem torelálja a kövér nőket.

Csak hogy ércsék, miről van szó.


nka emblema 2012