sex hikaye

Világhírű színésszel forgat Hajdu Szabolcs

Délibáb

2013. június 27. - filmhu
Világhírű színésszel forgat Hajdu Szabolcs

A Magyar Nemzeti Filmalap 350 millió forintos gyártási támogatásával forog a Hortobágyon Hajdu Szabolcs Délibáb című filmje. A szereplők között megtalálható a Jarmusch és Lars von Trier filmekben is játszó Isaach De Bankolé - tudatta a Magyar Filmunió.

 

A Macerás ügyek (2001-es Filmszemle legjobb elsőfilm díja), a Fehér tenyér (2004-es Filmszemle legjobb rendező díja, külföldi filmkritikusok díja) és a Bibliothéque Pascal (2010-es Filmszemle fődíja, külföldi filmkritikusok díja) rangos nemzetközi fesztiváldíjakkal kitüntett rendezője meglepő műfajt választott ezúttal. A Délibáb westernfilmnek készül.

A magyar pusztán játszódó film Francis, egy afrikai futbalista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a sajtó és a hatóságok elől egy botrányba fulladó mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában rabszolgatelep. A futbalista életének legkeményebb meccse kezdődik, melynek tétje nemcsak a szabadság, hanem maga a túlélés.

A Hajdu Szabolcs, Jim Stark és Lovas Nándor forgatókönyvéből készülő klasszikus westerneket idéző és a műfajt továbbgondoló film főszerepét a világhírű Isaach De Bankolé játsza. Az elefántcsontparti születésű, Franciaországban nevelkedett színész Jim Jarmusch filmjeivel (Éjszaka a földön, Szellemkutya, Az irányítás határai) vált világszerte ismertté, Lars von Trier Manderlay-jában és a Casino Royal című James Bond-filmben is szerepelt.



Isaach de Bankolé a Sundance Filmfesztiválon

A hortobágyi rabszolgatelep főnökét Răzvan Vasilescu román színész alakítja, míg a női főszerepben Török-Illyés Orsolya lesz látható. Dragos Bucur román színész és Polgár Tamás is játszik Hajdu Szabolcs új filmjében.

A Mirage Film Studio és a Filmpartners produkciójában a szlovák MPhilms közreműködésével készülő film operatőre Nagy András, látványtervezője Rajk László. A Délibáb producere Taschler Andrea és Kovács Gábor, társproducere Pataki Ági, Prikler Mátyás, Jim Stark, Romwalter Judit és Mécs Mónika.

Hajdu Szabolcs új filmjének forgatása július végéig tart. A Délibáb-ot várhatóan jövő ősszel mutatják be a magyar mozik.

(fotó: Szilágyi Lenke)






nka emblema 2012