sex hikaye

Wenders mellett Sóhajtenger

Vancsó Zoltán fotófilmje

2005. november 25. - filmhu
Wenders mellett Sóhajtenger
Egy díjnyertes fotósorozatot ezúttal rendhagyó módon láthat a közönség, kísérőfilmként Wim Wenders Kívül tágasabb című filmje előtt. A diaporáma hagyományait követve Vancsó Zoltán öt perces filmet készített fekete-fehér kubai fotóiból.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
Vancsó Zoltán klasszikus fotográfiai "a valóság ártatlan és jelentés nélküli helyzeteit különös, misztikus dimenziókba emelik" - olvashatjuk a kiállítás sajtóanyagában. 

A fotográfust 2003-ban a Magyar Fotóművészek Szövetsége elnökségi tagjává választotta, majd 2004-ben Kuba-sorozatával elnyerte a Sajtófotó pályázat különdíját.

Vancsó Zoltán Sóhajtenger-Kuba sorozata nem maradt meg a fotográfia adta történetmesélésnél, Wim Wenders Kívül tágasabb című produkciójának kísérőjeként a kubai fekete-fehér képekből egy ötperces fotófilm látható Sóhajtenger címmel a mozikban, amely a diaporáma hagyományait követve műfaji határokat mozdít el, új művészi nyelvet teremtve.
 

A bemutatóval párhuzamosan kiállítás is nyílik: szokatlan helyszínen, egy használaton kívüli belvárosi kápolnában. Itt a teljes anyag hagyományos módon is megtekinthető.

A fotókiállítás helyszíne: Párbeszéd Háza, Budapest 1085 Horánszky u. 20. (Darshan-tól fél percre) A Párbeszéd háza kápolnája azért is különleges tér, mert a valamikor szakrális funkciót betöltő terem majd ötven éven át a Filmművészeti Főiskola Makarenkó stúdiója volt, ahol a háború utáni magyar filmes szakma majd minden híressége megfordult.

A kiállítás megtekinthető: 2005. november 17.- december 11. Sze-Vas: 14-19 óra

Címkék

vancsó zoltán , hír



nka emblema 2012