sex hikaye

Xavier Dolan filmjével nyit a Frankofón Filmnapok

31 filmet vetítenek a rendezvénysorozaton

2015. február 11. - filmhu
Xavier Dolan filmjével nyit a Frankofón Filmnapok

2015-ben ismét jelentkezik a Frankofón Fesztivál, sok filmmel, koncerttel, előadással. A Frankofón Filmnapok nyitófimje Xavier Dolan Mommy (Anya) című mozija lesz.

 Február 27-től újra Frankofón Fesztivál: az országos rendezvénysorozat számos érdekességet kínál, lesznek filmnapok, koncertek, könyvbemutatók, színházi és táncelőadások, kiállítások és gasztronómiai programok is. A fesztivál a hagyományoknak megfelelően a legjobb francia és frankofón filmeket felvonultató Frankofón Filmnapokkal indul budapesti helyszínén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a nyitófim Xavier Dolan Mommy című mozija lesz.

A vetítések a budapesti bemutató után hét további városban, Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Tatabányán, Szombathelyen és Szolnokon folytatódnak. Idén 31 film – ebből 23 premier előtti vetítés – került a programba: a francia mozi legújabb és legjobb alkotásain kívül algériai, belga, görög, kanadai, román és svájci filmek lesznek láthatók egy héten keresztül.

A rendezvény egy egész szekciót szentel a fiatalokról szóló filmeknek “Előttem az élet” címmel. Itt olyan filmek kaptak helyet, ahol a fiatal generáció krízisei, az előttük álló kihívások, küzdelmek kerülnek középpontba. A francia és magyar rövidfilmekből álló válogatásból az is kiderül, milyen megközelítési módokat használnak a két országban a fiatalok problémának bemutatására. Ugyanehhez a témához kapcsolódva a Francia Intézet Céline Sciamma és François Ozon két-két filmjét is műsorra tűzi.

Még több infóért katt ide!






nka emblema 2012