sex hikaye

Zöldlámpás filmtervek az MMK-ban

Szándéklevelek magyar filmeknek

2010. június 4. - filmhu
Zöldlámpás filmtervek az MMK-ban
Pénzt nem, de támogatási szándékról szóló leveleket adott ki a Kuratórium: filmre kerül Papp Laci élete, Cseh Tamás Bereményi Gézát ihlette meg, Káel Csaba dolgozza fel a Toldit.

 
 
 
 

Döntött a Kuratórium a játékfilmes szándéknyilatkozatokról szóló pályázatról, a rendszer változásáról lásd korábbi cikkünket. A szándéklevél minden esetben hat hónapra szól, három hónap elteltével beszámolási kötelezettséggel, valamint hosszabbítási lehetőséggel, azonban a szándéklevél nem jelent támogatási ígérvényt, összegébe visznt a normatív támogatástól eltekintve beleszámít minden, az MMK-tól kért és kapott támogatási forma (banki finanszírozás esetén a kamat is). Ez nem vonatkozik a már korábban, a szándéklevél kiadása előtt megítélt támogatásokra.

Fekete Ibolya: Anyám és más futóbolondok a családban

Hajdu Szabolcs: Mirage - A Rotterdamot megjárt filmtervről Hajdu Szabolcs korábban: "A most Mirage névre hallgató történet pedig egy westernfilm lesz. A rendszerváltás utáni Magyarországon játszódnak majd a filmek, Tar Sándor novellákból készülnek majd, de egy csomó dolog az én korábbi, személyes dolgaimmal fog rokonságot mutatni."

Nemes Jeles László: Else
- A rendező egy korábbi interjúban a filmről: "Filmünk a század eleji Monarchiában játszódik, és egy háttérbe szorított, saját életében mellékszerepet játszó nőnek – Elsének – a története, aki eltűnt férje nyomába ered."

Szász János: A nagy füzet - Az Agota Kristof regényéből készülő film kapcsán "párhuzamot érzünk a Hillcoat-McCarthy-féle Az út, a Haneke Fehér szalagja és A nagy füzet között): a háború idején a városból egy határszéli falura, a nagymamához kerülő, majd a kegyetlen világban túlélni igyekvő ikerpár története."

Gárdos Péter: Sugárzás

Enyedi Ildikó: Testről és lélekről


Bogdán Árpád: A halottlátó
- A rendező elmondása szerint "egy önmagát kereső, tradicionális múltjával szembenéző fiatalember áll az igencsak összetett,  több évtizedet átfogó történet középpontjában. „A misztika, a roma folklór bűvkörében élő fiú, aki asszimilálódni szeretne a társadalomba, arctalanná válni, de ráébred arra, hogy ez lehetetlen.”

Kenyeres Bálint: Tegnap - Hier - A szintén Agota Kristof nyomán készülő filmről szóló cikkünk:  "A történet egy nyomozásba ágyazott belső utazás: egy férfi húsz év után kénytelen visszatérni élete korábbi helyszínére, ahol szerelmi trauma érte. Az építési vállalkozónak eredetileg egy építkezés bonyodalmai között kéne rendet tennie, ám úgy alakul,  hogy újra kell élnie a traumát."

Bereményi Géza: Frontátvonulás (Antoine és Désiré)

Lakatos Róbert: Kilóg a lóláb

Gigor Attila: Az ember akit nem lőttek le - a film hmdb adatlapja szerint "Kein Konrád egyedül él túl egy ámokfutást a munkahelyén, ami után megszállottan próbálja igazolni magának és  súlyos fogyatékkal élő testvérének, hogy nem véletlenül volt ilyen szerencsés. Kétségbeesetten próbál jó lenni - végül szörnyű dolgok okozójává válik."

Gödrös Frigyes: A dolgok kezdete

Nemes Gyula: Zero - A készülő alkotás anarchista vígjáték egy méhészről, aki fellázad a kapitalizmus ellen és terroristaként védi meg a méheket. A filmben központi szerepe lesz egy kommunának, amely együtt él a méhésszel és csatlakozik akcióihoz.

Goda Krisztina: Emerson és Tsa

Káel Csaba: Toldi - ez vélhetően Arany János elbeszélő költeményének filmes feldolgozása

Pálfi György: T projekt

Pajer Róbert: Papp Laci avagy Ha pofon kell fiam, csak szóljál

Janisch Attila: Időradír - A Kuratórium újratárgyalja a szándéklevél kibocsátásának lehetőségét.

 

Igyekszünk minél hamarabb felderíteni a többi filmtervet is.






nka emblema 2012