sex hikaye

2005-ös képregény megjelenések

Fekete-fehér igen-nem

2005. november 8. - filmhu
2005-ös képregény megjelenések
Nem fognak olvasnivaló nélkül maradni a képregény szerelmesei: az októberi megjelenések után számos exkluzív kiadvánnyal készültek a hazai kiadók.

Frank Miller kultikus képregényéből már a Fekete-Fehér Képregényantológia is közölt rövidebb történeteket, a legelső alapsztorit a Sin City: A nehéz búcsú című kötet tartalmazza, amely a Fumax kiadó jóvoltából jelent meg október végén.

Frank Miller kultikus képregénye
Joann Sfart, a legtermékenyebb francia képregényszerző A torony: Egy kacsa szíve című képregényét nyáron jelentette meg a Dragon Rouge kiadó. Legújabb, A rabbi macskája: A bár-micva című munkája az algériai zsidó közösség világát idézi meg. A rabbi macskája három díjat is elnyert 2003-ban Európa legtekintélyesebb képregényes fesztiválján Angoulême-ben.

Orpheusz és Eurüdiké mitikus szerelmi történetét megelevenítő Szerelem utolsó látásra – képes poéma a Nyitott Könyv gondozásában jelent meg. Dino Buzzati képes poémájában kép és dalszöveg együttesen kelti életre, írja újra a halhatatlan szerelem halhatatlan történetét. A magyar képregény egyik legnagyobb alakjának, Korcsmáros Pálnak az életművét felölelő sorozatban ezúttal Jókai Mór Az Arany ember című híres regényének az adaptációjával ismerkedhetünk meg 56 fekete-fehér oldalon.

Várható megjelenések

A www.rajz.film.hu által kiírt 2004-es Vadkelet mozgóképregény-pályázat győztese, a Míves Céh idei pályázatának egyik első helyezettje, Odegnál Róbert saját sorozattal jelentkezik. A rév 1: A hívó november elején jelent meg a Vad Virágok Könyvműhely jóvoltából 48 színes oldalon.

2005 elején indult Fekete-Fehér Képregényantológia sorozat küldetésének tekinti az amerikai és európai képregények legizgalmasabb, nálunk még kevéssé ismert alkotóinak és műveinek a bemutatását, valamint megjelentési lehetőséget biztosítani fiatal magyar tehetségeknek. A harmadik kötet október végén jelent meg Blueberry és sokan mások címmel a Míves Céh gondozásában 100 fekete-fehér oldalon. A szám különlegessége, hogy Miriam Katin New Yorkban élő magyar származású rajzoló képregény formájában emlékezik vissza gyermekkorára, 1956-ra. A 12 oldalas Erre inni kell! című művet az Eisner-díjra is jelölték, ennek kapcsán a kötetben interjú is olvasható a művésznővel. Az antológia új, Bukkanók című rovatában Kemenes Tamás forgatókönyveihez készített képregényt három fiatal tehetség, Jécsai Zoltán, Pilcz Roland és Pásztor Tamás. Debütál Hősmagyar, a száz százalékig hazai szuperhős, és ismét látható Nero Blanco. Először jelenik meg nyomtatásban az első magyar meleg képregény, a Szivárvány köz egy rövid jelenete. A kötetben két Batman-történet (Bruce Timm illetve a Warren Ellis-Jim Lee páros műve), az első Blueberry-sztori befejező része, valamint a Reménység úttörői befejező epizódja mellett egy újabb életkép található Sin City-ből a kékszemű Delia főszereplésével, amelyben feltűnik Marv és Nancy is.

A New Yorkban élő Miriam Katint Eisner-díjra jelölték művéért

November végén jelenik meg Gróf Balázs: Képregények című kötete a Nyitott Könyvműhely jóvoltából. Gróf Balázs 1996 óta publikál rendszeresen, emellett részt vett számos kortárs művészeti kiállításon, és az utóbbi években animációs filmeket is készít. Most megjelenő gyűjteményes kötete a rajzoló eddigi munkáinak válogatása, melyben újra feltűnnek a Butapest-sorozat kockái, Flinter, a divatkirály, valamint a fején papírzacskót viselő Rizsa kalandjai, és az Örökzöld táncdalok képregényben című széria, amelyben Björk vagy akár a Vágtázó Halottkémek zenei-szövegi világa kap egyedi értelmezést rajzos formában. 

Képes szerelmi poéma
A második Pókember-különszám november közepén jelenik meg a Sikoly címmel. Pilcz Roland fiatal képregényrajzoló az év elején mutatkozott be Angyali béke című fekete-fehér művével az Új Galaxisban, első saját albuma Kalyber Joe 1: A kezdet címmel jelenik meg. A Rejtő-Korcsmáros sorozat következő darabja A tizennégy karátos autó Garisa H. Zsolt és Varga Zerge Zoltán felújított változatában. Kertész Sándor, a Szuperhősök Magyarországon szerzőjének új könyve, Comics szocialista álruhában a képregény magyarországi történetének legizgalmasabb időszakát, az 1939 és 1989 közötti éveket mutatja be

A képregények megvásárolhatók Budapesten a King Comics képregényboltban, a Lurdy-Házban, ahol német és angol nyelvű comics, európai képregények és mangák, valamint a magyar nyelvű kiadványok is elérhetők, a Holdfény Team boltja pedig főleg kilencvenes évekbeli Marvel és Image kiadványokat árul. Hódmezővásárhelyen a Lord-Extra könyvesboltban kapható a Magyar Képregénykiadók Szövetségéhez tartozó kiadók albumainak szinte teljes választéka.



Címkék

képregény , , szakma



nka emblema 2012