sex hikaye

Az I. Magyar Forgatókönyv Börze 12-es mezőnye

Megszületett a döntés!

2008. október 3. - filmhu
Az I. Magyar Forgatókönyv Börze 12-es mezőnye
Meghozta döntését a Hegedüs Bálint, Kőrösi Zoltán, Krigler Gábor és Lovas Balázs forgatókönyvírók alkotta előzsűri. Ennek értelmében a következő 12 filmterv került az I. Magyar Forgatókönyv Börze mezőnyébe.

Dési András – Móray Gábor: Titkos pizsama - dráma/thriller

Domokos Gábor: Speedy – bűnügyi thriller

Dunaveczky Anikó – Fonyódi Tibor: Torda – A Fekete Vitéz legendája – történelmi kalandfilm/fantasy

Haas Anna: A feleséged vagyok, nem a cseléded – romantikus komédia

Madarász István: A legyőzhetetlenek - kalandfilm/ifjúsági

Matuz János: A Hold túlsó oldalán - thriller/dráma

Nagy Tibor: Real Time - thriller

Odegnál Róbert: A hívó – animációs/film noir/sci-fi/thriller

Sallai Ervin: Pedalománia - vígjáték/dráma

Saufert Ákos: Neon éjszakák - dráma/ifjúsági

Tasnádi István: Memo - dráma

Zakariás László - Hamvas Dániel : A Lada - krimi/vígjáték

A kiválasztott 12 alkotó októberben részt vehet egy forgatókönyv-fejlesztői workshopon, hogy aztán decemberben a magyar produceri és rendezői társadalom előtt prezentálhassa filmötletét, s induljon az MFB 1 millió forintos fődíjáért.

Az első Magyar Forgatókönyv Börzére nem várt mennyiségben érkeztek a forgatókönyvek: összesen 69 egész estés játékfilm-forgatókönyvet neveztek - ez egy debütáló rendezvényhez mérten igen nagy szám, s vélhetőleg viszonylag pontos áttekintést nyújt arról, hogy jelenleg milyen felhasználható forgatókönyvek lelhetők föl az országban. A széleskörű érdeklődés bizonyítja, hogy az MFB hiánypótló jelleget tölt be - egy régóta létező igényt kielégítve nyújt lehetőséget arra, hogy az elitista magyar filméletbe új tehetségeteket csatornázzon be, és friss vért ömlesszen a hazai filméletbe, ily módon segítve a magyar film visszatalálását közönségéhez.

A pályázók között találhatók ismert filmrendezők, írók és drámaírók is, ám még több a „szakmán kívülről érkező” reménybeli tehetség. A beérkezett munkák széles műfaji spektrumot ölelnek át a thrillertől kezdve vígjátékon, kalandfilmen, krimin, sci-fin, mesén, animációs filmen keresztül egész a "művészfilmes" drámáig. A könyveket olvasva lemérhető volt, hogy a néhány évvel ezelőtti állapothoz képest a hazai forgatókönyvek színvonala, ha nem is üstökös-szerűen, de érezhetően emelkedett.

A Forgatókönyv Börze versenyprogramjában részt vevő 12 forgatókönyv alkotói 2008. október közepén egész napos forgatókönyvírói workshopon vehetnek részt, ahol személyes konzultációk során fejleszthetik tovább forgatókönyvüket – kreatív tanácsadók: Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró, Prekop Gabriella forgatókönyvíró-dramaturg, valamint Hegedüs Bálint és Krigler Gábor forgatókönyvírók.

A 2008. december 5-6-án, Budapesten megrendezésre kerülő első Magyar Forgatókönyv Börzén a kiválasztott 12 forgatókönyvíró lehetőséget kap arra, hogy egy egynapos felkészítés után egy pitch fórum keretében bemutassa filmötletét a rendezvényen megjelenő magyar rendezőknek és producereknek a forgatókönyv eladásának reményében. Ezt követően a börzén részt vevő alkotók személyes konzultációt folytathatnak az érdeklődő szakmabeliekkel.

A 12 döntős alkotás közül neves személyiségekből álló szakértői zsűri választja ki 2008 Legjobb Magyar Forgatókönyvét, mely 1 millió forintos pénzdíjban részesül a Magyar Televízió felajánlásából. A pénzdíjon túlmenően az MTV a fődíjas forgatókönyv megvalósításába koprodukciós partnerként is be kíván szállni, gyártási kapacitását felkínálva. A fődíj mellett a Filmjus Egyesület jóvoltából egy 500.000 forintos különdíjat is kiosztunk. A zsűri tagjai: Bereményi Géza forgatókönyvíró-rendező – a zsűri elnöke, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Köbli Norbert, a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, Lovas Balázs forgatókönyvíró a Fade In képviseletében, valamint Dr. Sipos Pál, a Magyar Televízió kulturális főszerkesztője.

A rendezvény párhuzamosan ad otthont a Visegrádi Országok Forgatókönyvíró Konferenciájának is. A kétnapos szakmai konferencia keretében a régióbeli országok (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) vitatják meg forgatókönyvíróik és producereik szakmai együttműködésének lehetőségeit. A Visegrádi Forgatókönyvírói Konferencia keretében erősítenénk a régióbeli országok filmíróinak, producereinek, rendezőinek az eszmecseréjét kerekasztalok és szakmai előadások keretében. A szakemberek és érdeklődők a program során a határainkon túl tekintve képet kaphatnának a közép-európai forgatókönyvírás és projektfejlesztés helyzetéről, valamint a regionális koprodukciós lehetőségekről.

Az esemény további részleteiről, a kapcsolódó szakmai társrendezvényekről folyamatos híradással szolgálunk.

honlap: www.fadein.eu
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

kontakt:
Lovas Balázs
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Támogatók
Magyar Mozgókép Közalapítvány
International Visegrad Fund
Magyar Televízió
Filmjus

Partnerek
Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete
filmhu

(6) 
Hozzászólások
6-4  /  6
2008. október 27. hétfő, 16:47#6| torolt felhasznalo
Csaó Mindenki!

Mint azt néhányan már tudják, néhányan meg még nem, de most már fogják, sajnos "I quit fóruming", aminek sok oka van, de leginkább az, hogy nem volt elég hatékony a dolog, én pedig abban hiszek (meg a logikában). Úgyhogy nem jártam erre régóta, most is csak azért, mert apukám viszont még néha olvasgatja mi is (nem) történik itt, és szólt, hogy tök jófejek vagytok, hogy gratuláltatok meg minden, úgyhogy szeretném megköszönni Nektek, mert tényleg jól esett.

Mindazonáltal nem árulok zsákbamacskát - az eredmény javarészt annak az embernek köszönhető, akinek én csak az írótársa vagyok a projectben, szóval az igazi gratuláció Mr. Zakariás Lászlónak jár, akinek ezúton is köszönöm, hogy megengedi, hogy gyermekének kezét foghassam, és terelgethessem. Ez az ő könyve, és nagyon büszke lehet rá, amennyire én büszke vagyok arra, hogy részt vehetek benne. Remélem lesz belőle film (sőt, hiszek benne), és sok embert fogunk tudni megörvendeztetni majd, akik egy kis jó érzésre vágynak ebben a csúnya deprimáló világban. Szóval megköszönnénk, ha továbbra is szurkolnátok, hogy legyen producer, aki beleszeret, és hálásak vagyunk a jó szavakért.

No, hát akkor mindenkinek a legjobbakat, és készüljön sok jó film. Sziasztok:

A jó öreg Charlie
2008. október 6. hétfő, 12:52#5| Minovics
screen,
ezt nem illendő elárulni, amíg ő maga nem járul hozzá, mert leleplezés, igaz, néhányszor kikelve magából már leleplezte magát.Én is csak onnan tudom.
(Útmutató: ja, Charlie Chan.)
 
Előzmény: screen #4
 
2008. október 6. hétfő, 12:35#4| screen
melyik könyv "C.C."-jé...?
(én nem ismerek névről senkit...persze gratulálok csak legalább tudjam hogy melyik az...)

nka emblema 2012