sex hikaye

Best of Werk 2008

idei fennforgások

2008. december 19. - filmhu
Best of Werk 2008
A Filmhu 2008-ban is tudósított a készülő magyar játékfilmekről. Voltunk Angyalföldön pöttyös szoknyás lányok és jampik között, kifigyeltük, amint Szabó Simon skinheadeket instruál egy aluljáróban, statisztákkal kocsmáztunk a Thököly-n, Nagy Ervint pedig szélhámosságon kaptuk Etyeken. Beszélgettünk továbbá Gigor Attilával A nyomozóról, Mundruczó Kornéllal a Deltáról, Pater Sparrow-val az 1-ről, valamint Szajki Péterrel az Intim fejlövésről.
Angyalföldi jampecok
Fonyó Gergely: Made in Hungária

Budapest egyik külső kerületében, ahol hétköznap a madár sem jár, most pöttyös szoknyás, tupírozott frizurás lányok, öltönyös, pomádés hajú fiúk kószálnak, ugyanis július 15-én, a mátyásföldi Ikarusz Művelődési Házban megkezdődtek Fonyó Gergely új filmje, a Made in Hugária című zenés film felvételei. A filmhu a forgatás tizedik napján látogatott el a helyszínre.**********************************************************

A személyesség lebontása
Gigor Attila: A nyomozó

Gigor (Galambos) Attila 2000-ben Simó Sándor osztályában kezdett Faur Annával, Jánossy Natáliával, Kocsis Ágnessel, Szabó Rékával, Krasznahorkai Balázzsal és Mátyássy Áronnal együtt. Simó Sándor halála után az osztályt Grunwalsky Ferenc vette át. Gigor az osztályból (Kocsis Ágnes: Friss levegő, Faur Anna: Lányok után) harmadikként készítette el nagyjátékfilmjét A nyomozó címmel. Az ifjú rendezővel a személyes indulatok filmmé analizásáról, a szabályok fontosságáról és a produceri kockázatvállalás fontosságáról beszélgettünk.

**********************************************************

Underground trash mozi
Szabó Simon: Papírrepülők

Szabó Simon a szemle kategórianyertes kisjátékfilmje, a Megyünk után első egészestés filmjét forgatja. A film rendezőjével, a producerével Csáky Attilával (a Cameofilm igazgatója), a gyártásvezetőjével, Tolvaly Orsolyával és a rendező állandó munkatársával, Czomba Albert operatőr-vágóval beszélgettünk a fővárosi Jászai Mari téri aluljáróban, és a Filmhu rávette a Soldiers breakes csapatot egy gyors bemelegítésre is. (Fotó: Valuska Gábor)

*********************************************************

"Klasszikusabban gondolkodom, mint feltételezik rólam"
Mundruczó Kornél: Delta

Bertók Lajos tragikus halálával 180 fokos fordulatot vett Mundruczó Kornél Delta című filmje, mely végül Lajkó Félix főszereplésével készült el. A rendezővel a két Delta különbségeiről beszélgettünk, a természet és az ember viszonyáról, valamint arról, hogy az évek során merre tartanak munkái.

**********************************************************

Veszed?
Vranik Roland: Adás

Vranik Roland és stábja hazatért Konstancából, hogy befejezze Adás című disztópiáját. A Filmhu végigkísérte a forgatás egy egész napját:  fagyoskodtunk a Thököly úton, kocsmáztunk a statisztákkal, és statisztáltunk egy ökörboncoláshoz, hogy megtudjuk, mi történik akkor, ha rejtélyes okokból, egyszer csak megvonják az Adást.**********************************************************


"Hogy lehet értelmesen játszani"
Pater Sparrow: 1

Pater Sparrow filmje, egy Stanisław Lem-esszé feldolgozása már évek óta készül, legutóbb a Filmszemlén kellett volna debütálnia. A Londonban végzett fiatal rendező beszélt nekünk a film állapotáról, a forgatásról, a hazugság evidenciájáról, a kérdőjelek igazságáról.
**********************************************************


Egy szélhámos Budapesten
Goda Kriszta: Kaméleon

Az Andrássy úton a több napon át parkoló buszokból a gyanútlan járókelő arra következtethetett, hogy fővárosunkban ismét külföldi film készül. Ám az arra járó ezúttal tévedett. Magyar film forgott profi körülmények között, nem csak a világörökség egy részén, de az etyeki Korda Stúdióban is. Goda Kriszta legújabb alkotása, a Kaméleon forgatásán jártunk.**********************************************************

Fejlövéstörténet
Szajki Péter: Intim fejlövés

Szajki Péter neve a most M. Tóth Géza által készített Tomi harca animációs film forgatókönyvírójaként ugorhat be – a könyv a zágrábi Animafeszten megnyerte az első díjat. Most viszont első nagyjátékfilmje, az egykor oly népszerű, groteszk bűnügyi-krimisorozat, a Meghökkentő mesék hangulatát idéző Intim fejlövés kapcsán beszélgettünk vele, amely a Katapult Film kebelén belül készül – épp a forgatás kellős közepén tart.


nka emblema 2012