sex hikaye

Érintettek

Tóth Artin

2005. január 21. - filmhu
Érintettek
Ez a film az első része annak a sorozatnak, amely a magyarországi donorkérdésről szól, az élő donorságról, a csontvelő transzplantációról. Mi magunk is ugyanazon koreográfia szerint csöppentünk a történetbe, mint eddig mindenki: olvastunk, vagy láttunk egy felhívást, melyben s.o.s. segítséget kértek egy kisgyerek vagy egy felnőtt számára.
Az esetek nagyrészt leukémiás megbetegedéssel álltak összefüggésben. Ilyenkor az ember hirtelen bátornak érzi magát, tettrekésznek, és szalad a telefonhoz, hogy ő bizony szívesen ad. De mi történik, ha azt mondják a vonal túlsó végén, hogy: jó?

Attilával 2003. novemberében kezdtünk el forgatni a budapesti Szent László Kórházban. Csontvelő átültetésre várt. Kezdetét vette egy újfajta élet, steril körülmények között, a világtól szinte hermetikusan elzárva. És kezdetét vette egy hihetetlen küzdelem az életért, amely küzdelemnek Attila fantaszikus gyógyulni akarása lett a kulcsa.

Kameránk 1 éven keresztül rögzítette az eseményeket. A steril bokszon belüli világról, a sikerekről, a mélypontokról, egy 14 éves kisfiú harcáról.

Címkék

filmnévjegy , szemle 36nka emblema 2012