sex hikaye

Hétköznapi enciklopédia I.

Hajdú Szabolcs

2005. január 21. - filmhu
Hétköznapi enciklopédia I.
A Hétköznapi Enciklopédia olyan rövidfilmek gyűjteménye, amely a mindenkori, jelen idejű Magyarország mindennapi, valós eseményeit dolgozza fel. Az egyes darabok között nincs szorosabb összefüggés.

Egyetlen gondolat tartja őket össze: olyan mindennapos pillanatokat villantanak föl, amelyekről nem szólnak a híradások, mégis tisztább korlenyomatot adnak a jelenről, az általános állapotról, hangulatról, mint bármilyen újságcikk vagy híradó. Hamar el is felejtjük őket, pedig ez a valós közegünk, ezek azok az észrevétlen ingerek, amelyek összeadódva általános hangulatunkra, későbbi döntéseinkre leginkább hatással vannak. Az Enciklopédia tulajdonképpen végtelen, bármikor, akár húsz év múlva is beilleszthető a sorba egy újabb film.

filmhu:
Miért ezt a filmet csináltad meg, mi izgatott benne?

Hajdu Szabolcs: A filmen látható esemény szemtanúja voltam, néhány barátommal. Megdöbbentett, hogy ilyesmi megtörténhet, és különösebben nem is lepődik meg rajta senki. Az elmesélés, az élmény megosztásának szándéka hajtott.

filmhu: Hogyan állt össze a stáb és a film anyagi háttere?

H. Sz.: A szokásos módon. Pályázat, kajtatás szabad vegyértékek után, alkudozás.

filmhu: Mi tette emlékezetessé a forgatást?

H. Sz.: Egyszerű forgatás volt. Nem emlékszem semmi különösre. Az tette emlékezetessé, hogy (előző filmjeimmel ellentétben) minden működött.

filmhu: Milyen hatását érezted eddig a tavaly elfogadott Filmtörvénynek a filmkészítés során?

H. Sz.: Rövidesen játékfilmet forgatok. Ez a filmtörvénynek köszönhető?Címkék

filmnévjegy , szemle 36nka emblema 2012