sex hikaye

IV. Filmtett – Duna Műhely alkotótábor

tíz nap filmkészítés Erdélyben

2005. április 19. - filmhu
IV. Filmtett – Duna Műhely alkotótábor
Negyedszer is megszervezi közös nyári alkotótáborát a Filmtett mozgóképes havilap, valamint a budapesti Duna Műhely. Az eseményre 2005 július 3. és 13. között kerül sor az erdélyi Jegenyén. A program az eddigi hagyományokat követi, újdonság többek közt, hogy filmalkotó és animációs csoportot kezdőkre és haladókra osztják. A haladók közé csak a már filmet forgatott pályázók kerülhetnek, míg a kezdők stábtagként részt vesznek a táborban készülő munkák elkészítésében.

A következő tevékenységi csoportokban való részvételre lehet pályázni:

1. Filmalkotó csoport (rendezési és operatőri munka)
A tevékenység célja kisfilmek írása, rendezése és/vagy fényképezése, illetve a forgatáson való részvétel. Használható technikák: DV, színes vagy fekete-fehér szuper8, esetleg 16 mm. A jelentkezéshez részletes önéletrajzot, valamint kész filmet/filmtervet (szinopszis, treatment vagy forgatókönyv), vagy a jelentkező által készített fényképeket kérjük.

2. Animációs csoport
Célja különféle animációs technikák elsajátítása, valamint rövidfilmek készítése. Használható technikák: DV, színes vagy fekete-fehér super8-as vagy 16 mm-es film. A jelentkezéshez részletes önéletrajzot, valamint kész filmet/filmtervet (szinopszis, treatment vagy forgatókönyv), vagy a jelentkező által készített fényképeket kérünk.

3. Filmszínész csoport
Tagjai filmes színészgyakorlatokon vehetnek részt, valamint a táborban készülő filmekben szerepelnek. Jelentkezhetnek harmad- és negyedévet végzett színihallgatók, valamint fiatal színészek (színvonalas amatőr színjátszó csoportok tagjai is), akik filmes tapasztalatra akarnak szert tenni. A jelentkezéshez portrét, valamint teljes alakos színes fotót és részletes önéletrajzot várunk.

4. Vágó csoport
Elméleti és gyakorlati vágási alapismeretek elsajátítását biztosítja. Tagjai a táborban készülő filmek vágásában működnek közre. A jelentkezéshez részletes önéletrajzot, esetleg szakmai tapasztalat leírását kérjük.

5. Hangmérnöki csoport
Tagjai elsajátíthatják a filmes hangrögzítés, a hangrendezés, a zaj- és zörejelőállítás alapismereteit. A jelentkezéshez részletes önéletrajzot, esetleg zenei, hangtechnikai, rádiós tapasztalat leírását kérjük.

6. Produceri, gyártásvezetői, felvételvezetői csoport
Tagjai a filmelőkészítés, a pályázás, valamint a forgatás/szervezés (gyártás- és felvételvezetés) alapjaival ismerkedhetnek, és részt vesznek a táborban készülő filmek gyártásában. A jelentkezéshez részletes önéletrajzot kérünk, és az esetleges szakmai tapasztalat bizonyítását (rendezvény, előadás stb.) szervezés terén.

7. Filmológus csoport
Tevékenységének lényege a filmnézés, filmelméleti, valamint filmtörténeti szemináriumokon való részvétel, filmes lap szerkesztése, filmkritikaírás. A jelentkezéshez részletes önéletrajzot kérünk, valamint egy vagy több filmes témájú írást (filmkritikát, esszét, szakdolgozatot).

A 2005-ös tábor újdonsága az, hogy ezúttal kezdő és haladó csapat is indul a filmalkotó, valamint az animációs csoporton belül. Mindkétfajta helyre pályázni kell, de a haladók csoportba csak azok kerülhetnek, akik részt vettek és filmet is készítetek valamelyik korábbi alkotótáborban. Az idei tábor első napjaiban a kezdő csoport minden tagjának részt kell vennie egy-egy forgatáson, stábtagként, és utána dolgozhat saját filmjének rendezőjeként vagy operatőreként.

A pályázathoz mellékelendő adatlap letölthető az internetről a  következő címről:
http://www.filmtett.ro/?module=Frameset&action=Tabor&tabor_id=3

A táborba jelentkezhet bárki a fent leírtak alapján. Az alsó korhatár 18 év. Jelentkezéseket várunk Romániából, Magyarországról és más határon túli régiókból is. Jelentkezéskor két csoportot lehet megjelölni fontossági sorrendben. Túljelentkezés esetén a táborvezetők és az érintett csoport vezetői döntenek a résztvevőket illetően.

A tábor helyszíne a Kolozsvártól 30 kilométer távolságra levő Jegenye (Leghia), időtartama 10 nap (+ oda-vissza út) július 3–13. között.

A részvételi díj egy nemzeti nettó minimálbér, magyarországi résztvevőknek 50 000 forint, ami magába foglalja az utazást, a szállást, a teljes ellátást, valamint a felhasználandó film- és videó nyersanyag költségeit is. Nehéz anyagi helyzet alapos indoklása esetén korlátozott számú táborozó 50 százalékos árkedvezményben részesülhet. A pályázati eredmények függvényében a kedvezményezettek létszáma emelhető.

Jelentkezni május 15-éig lehet postai úton lehet a Filmtett mozgóképes havilap kolozsvári címén: 400079 Cluj-Napoca (Kolozsvár), Str. I. C. Bratianu, nr. 33, ap. 13. Tel/fax: 0264-595226. További információk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen kérhetők, illetve a www.filmtett.ro címen találhatók.Címkék

filmtett , duna műhely , , szakma , nevezesnka emblema 2012