sex hikaye

Sziget-ajánló, augusztus 15.

Animációs nap

2005. augusztus 10. - filmhu
Sziget-ajánló, augusztus 15.
Új hét ez vagy nem is, innen számoljuk azt, ami öt napja elkezdődött, és még kettő leteltével véget ér majd? A hétköznapok más-világa már rég átalakult szigetelőkben, és egyre erősebben él az érzés, hogy ami most van az az igazi REALITÁS. Ebben az érzésben erősíthetnek meg a legszabadabb képi univerzumot teremtő munkákból, az animációkból rendezett vetítések.

A hétfő az animációkról szól, rögtön egy, a témához kapcsolódó workshoppal kezd a Moziverzum 13.00-tól, ahol mindenki elkészítheti a maga mozgóképsorait. 14.00-tól a Mozinet sátor is felzárkózik a Moziverzum programjához, Kovásznai György animációs produkciói lesznek láthatóak másfél órán keresztül, majd 15.30-tól kiderül, mi jön ki egy animátor és egy képzőművész találkozásából.

16.00-tól az általában ritkán fórumhoz jutó Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóink vizsgafilmjeiből rendeznek vetítést az Octopus / Pavilonok helyszínen.

Ha valaki lekésne a SZEF-es rövidfilmekről, és már nem akar menet közben becsatlakozni, ahogy az a főcímről lemaradt fanatikus mozinézőkhöz illik, az jó, ha fél óra múlva ismét a Mozinet sátorban ül, ahol az egyre nagyobb figyelmet kapott aminékről tudhatunk meg még többet. Tehát ha a Titanicon kihagytad a Gőzfiút, vagy A páncélba zárt szellem 2-őt, akkor itt tovább gondolhatod a témát az Animek múltja és jelene - a távol-keleti animációs film címmel rendezett beszélgetésen (16.30).

Új népmesék, új királyok
Ugyanitt Animációs filmkészítés napjainkban címmel a legújabb áramlatok összefoglalása kezdődik Gauder Áronnal, a Nyócker! rendezőjével 17.15-kor, majd a legtrendibb, számítógépes technikák bemutatója után megnézhetünk egy csokrot az analóg képalkotás hazai hőskorából, 18.45-kor válogatás a Magyar népmesék-ből.

Este 20.00-kor indul útjára a horror a magyar ugaron a Szabadiskola sátorban. A műfaj szakértőivel és művelőivel, Bernáth Zsolttal, Janisch Attilával, Lóránt Demeterrel, és Wostry Ferenccel beszélget a filmhu munkatársa, Kubiszyn Viktor.

Ha pedig elég volt a rajzolt vonalakból és/vagy bitekből kirakott világból, akkor a napi események összefoglalója után (Sziget híradó 23.05 és 01.05) a REALITÁS-ban lencsevégre kapott két alkotást is választhatunk, a Zuhanás a csendbe című filmet (23.20), és egy igazi Világszám!-ot Koltai Róberttől (01.15).Címkék

sziget , animáció , fiesztanka emblema 2012