sex hikaye

Utazás a napba

Piros X az ajtón

2003. március 5. - filmhu
Törökország két különböző vidékéről származó férfi - a nyugatról jött Mehmet és a keletről érkezett Berzan, mindketten alacsonyrendű polgárok - együtt küzdenek a fennmaradásért Isztambul forgatagában. Mehmet, aki kedvezőbb lehetőségek reményében nemrég érkezett a városba, összebarátkozik a kurd Berzannal, aki audiokazettákat árul az utcán. Bár Mehmet Törökország nyugati feléről érkezett, sötét bőre miatt őt is könnyen kurdnak nézheti az ember. Egyik este egy razzia során a rendőrök ártatlanul letartóztatják Mehmetet a buszon. S bár egy héttel később kiengedik, örökre megbélyegzetté válik. A lakótelepre hazaérkezve egy nagy piros X-et talál az ajtajára festve. Rémült szobatársai kidobják a lakásból, s munkáját is elveszíti.
Mehmet Berzan segítségével új munkát és szállást talál, de már csak szorongva tud a jövőre gondolni. Vajon mikor kerül újabb vörös X az ajtajára? És miért kell sötét bőre miatt ilyesmit elszenvednie? Mehmet Arzuval, egy mosodában dolgozó lánnyal osztja meg álmait a jövőről, míg Berzan arról álmodozik, hogy hazatérhessen barátnőjéhez Zorducba, az iraki határ menti kis falujába. Ez utóbbiról Mehmet gondoskodik ugyan, de a sors akaratából másképpen, mint ahogy azt Berzan megálmodta.

Utazás a napba
(Günese Yolculuk) színes török-holland-német filmdráma, 104 perc, 1999. rendező: Yesim Ustaoglu. szereplők:Newroz Baz (Mehmet). Nazmi Oirix (Berzan). Mizgin Kapazan (Arzu). Nigar Aktar. Iskender Bagcilar. Ara Güler (Süleyman Bey)nka emblema 2012