sex hikaye

Veszprémben lesz a Kamera Hungária

103 alkotás versenyben

2008. március 7. - filmhu
Veszprémben lesz a Kamera Hungária
A fesztiválra kimagaslóan nagy számban érkeztek nevezések: összesen 519 művel pályáztak az alkotók és a szerkesztőségek. A produkciók együttesen több, mint 15885 perc műsoridőt tettek ki.
2008. április 4-6. között immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált. Idén Veszprém városa ad otthont az eseményeknek, a díjátadó gálaest pedig Budapesten, a Magyar
Nemzeti Galériában lesz április 9-én.

13 kategóriában lehetett nevezni a versenyre, alkotások az országos, a tematikus és a regionális televíziós alkotóműhelyekből, valamint a határon
túli szerkesztőségekből egyaránt érkeztek. Összesen 103 mű jutott tovább 3167 perc terjedelemben (beleértve a különdíjra javasoltakat is). Idén két új kategóriában is indulhattak az új média képviselői: Internet-video:”Amit a háló elvisel?!” illetve - Mobilvideo:”Az én tévém.

Az idei évben a hazai média digitális átállási folyamatának szereplője, a HP Magyarország különdíjat ajánlott fel a digitális technológiát leghatékonyabban alkalmazó pályamű alkotója részére.

A versenyzsűri tagjai között találjuk Kántor Lászlót az Új Budapest Filmstúdió vezetőjét, Sas Tamás  rendezőt, Réz András esztétát, Réti Pált a HVG főszerkesztőjét, Kiss Imrét a MüPa vezérigazgatóját, Simon Zsoltot, Mediaedge:CIA Hungary ügyvezető igazgatóját, Tiszttartó Tituszt a Danibus Rádió képviseletében, és Wéber Jánost az ORTT színeiben. A grémium elnöke Andrew G. Vajna, producer. A közönség a sajtóban közzétett szavazólapokon és az országban szétosztott levelezőlapokon szavazhat.

A díjátadó gálaestre 2008. április 9-én este Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában kerül sor.

A döntőbe jutott alkotások a fesztivál során – 2008. április 4-6. között – megtekinthetők Veszprémben a Városi Művelődési Központban (Veszprém, Dózsa György út 2.). A filmbemutatókra és az azokhoz kapcsolódó
alkotói találkozókra a Balaton Plaza Cinema City-ben kerül sor. 

Alkotói fórumok, szakmai beszélgetések, előadások keresik a szakmai közönség kegyeit. Szó esik az MTV elnökválasztásáról a televízió kuratóriumi tagjainak bevonásával, foglalkoznak a riporterek és műsorvezetők szakmai és
emberi hozzáállásával a riportalanyhoz, valamint a televíziózás fejlődésének elemzésével a napi aktualitások tükrében, és bemutatásra kerül az RTL Klub Hírigazgatósága által kiadott etikai kódex.

A kétnapos ún. Digital Day részeként megvitatják a digitalizációnak és az
internetnek a hagyományos televíziózásra gyakorolt hatását. Miként használhatóak ki az internet adta lehetőségek műsoraink, filmjeink bemutatására, valamint hogy a digitalizáció bevezetésével hogyan változhatnak a műsorok és programfolyamok, és milyen új szabályozói környezet várható.

A fesztiválon új kezdeményezésként a műsorkészítők számára Műsorpiacot hoznak létre, amelyen előzetes regisztráció alapján lehet részt venni. Figyelem! március 10-ig még lehet nevezni! A Műsorpiac lényege, hogy elősegítse a kereslet és kínálat, másképpen a kreatívok és a megrendelők találkozását. A résztvevők a hazai televíziós piac felvásárlóitól (programigazgatóktól) közvetlen és azonnali visszajelzést kapnak az elképzelésük megvalósíthatóságáról, avagy tanácsot kapnak az ötlet továbbfejlesztéséhez. A versenyre kizárólag eredeti, hazai gyártású és saját fejlesztésű szórakoztató műsorok ötletével lehet pályázni.

Televíziózás 2007 címmel előadást és szakmai fórumot tartanak, amelynek során médiaszakértők és a kategóriazsűri tagjai elemzik a versenyművek megtekintésének tükrében az elmúlt év – és benne a versenymezőny – műsortermését, a szakmai tendenciákat és a televíziózás fejlődési irányait.

Baló György és Pálffy István vezetésével televíziós szakmai médiavetélkedőt hirdettek a fesztivál idejére a hazai felsőoktatási intézmények média szakos hallgatói részére (a versenyben ezúttal a PEGK, PTE-AJK, az ELTE-BTK és a Színház- és Filmművészeti Egyetem csapatai vesznek részt). A csapatok a Riporter kerestetik, valamint a Hír-esek vagyunk vetélkedőkön mérhetik össze tudásukat.

A fesztivál szakmai programjain, vetítésein, szabadtéri eseményein a részvétel ingyenes, a közönségtalálkozókon 500,-Ft-os, a filmbemutatókon a Balaton Plaza Cinema City-ben (Veszprém, Budapest út 20-28.) pedig kedvezményes áron lehet jegyet váltani.

A versenybe került alkotások teljes listáját erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

Címkék

fiesztanka emblema 2012