sex hikaye

Moziba be: Csak most - akció, vígjáték, romantika!

Heti filmajánló

2009. augusztus 4. - filmhu
Moziba be: Csak most - akció, vígjáték, romantika!
Hősök, rajongók és kiábrándultak - a lét különféle stádiumain utazhat végig, aki végignézi a heti három premierfilmet. A tökéletes katonák megmentik a Földet, a tökéletes rajongók road movie-ra indulnak, a tökéletes balfékek pedig egymásra lelnek, mindez az akció, a vígjáték és a romkom keretein belül.

G. I. Joe: A kobra árnyéka / G.I Joe - The Rise of Cobra

Már túl sok időt töltöttünk az amerikai hadierő jelenléte nélkül, és a Vasember is berozsdált emlékezetünkben, nosza rohamléptekben érkeznek a mintakatonák. Számos, jól kitaposott ösvényre próbálnak egyszerre rátrappolni az alkotók: a világ veszélyben, Párizs kicsit megsínyli a dolgot, de a hülye, különcködő franciák meg is érdemlik. Érdemes viccnek értelmezni Jonathan Pryce elnökszerepét, a Brazil Sam Lowryja lényegében az egyetlen értékelhető ironikus felhang a vizuálorgiában. Torát üli a CGI, az elméletileg a "nem túl távoli jövőben" játszódó film lényegében sci-fi szinten mozog a technikát tekintve. De sehol a Vasember önreflexiója, humora (és Channing Tatum sem egy kifejezett Robert Downey Jr.), panelek, panelek, szokásos jópofának szánt bemondások, felizzik a retina, az agy pedig elküldi utolsó üzenetét, majd behal. Csak fémimádóknak kötelező.
 

Nagyon gonosz, nagyon acél

imdb
 saját oldal előzetes

Fanboys - A rajongók háborúja / Fanboys

Ez a film úgy esett be a heti bemutatók közé, mint Han, Leia, Luke és Csubi a Halálcsillag szeméttelepére - a hasonlat pedig korántsem véletlen, hisz hőseink, felidézve a 80-as évek Depeche Mode-Cure avagy R-Go-Első Emelet-féle szembenállásait, ízig-vérig Star Wars-rajongók (s így állandó háborúban állnak a Star Trek-fanekkel). Sőt, nem pusztán rajongók, hanem a a Star Wars-univerzumban élnek, így 1998-ban elhatározzák, mindenki előtt megnézik az Episode I/Baljós árnyakat, ami annyit jelent, elmennek George Lucas házába. Ami korántsem egyszerű küldetés, a Dagobah-rendszerbe valószínűleg könnyebb eljutni, mint oda. Kyle Newman filmje ugyanúgy megidézi az amerikai kultúra emblematikus alakját, Darth Vadert és a többieket, mint az Éjszaka a múzeumban 2, de ez azért egy frissebb darab, a négy fiatalt mintha egy Apatow-vígjátékból szalajtották volna (Seth Rogen fel is tűnik benne). A filmben amúgy Carrie Fisher, azaz Leia hercegnő mellett a Star Trek-es ikon William Shatner  is feltűnik, ahogy Kevin Smith is önmagát alakítja, azaz akasztják a hóhért. Egy rajongók által készített film rajongóknak, meg persze mindenkinek, aki szeretné kiengedni a kánikulai, 36 fokos gőzt.
 

"Jelentem, kettős valóságban élünk!"

imdb   előzetes  saját oldal

A filmhu ajánlja: Szerelem második látásra / Last Chance Harvey

Tombol a nyár, és a középgeneráció még mindig nem kapta meg a személyre szabott romantikaadagját - holott érdemes rájuk építeni, elvégre az érett ötvenesek között arányaiban kevés a letöltésguru, és már megszokásból is inkább mennek el moziba. A Szerelem második látásra-ban ráadásul nem is akárkik gondoskodnak a generációs reprezentációról: a lánya esküvőjéről az Államokból Londonba utazó, kissé szerencsétlen Harveyt a mindig nagyszerű Dustin Hoffmann alakítja, a hasonlóképpen nem túl sikeres életet élő potenciális mentőangyalt a soha angyalibb Emma Thompson. Előbbi érezhetően szürkébb, Robert de Niro-sabb stílusban áll elénk, míg Thompson esetében emlékezhetünk az Utolsó látogatás terroranyjára - annak szöges ellentétét láthatjuk most viszont. Nem csoda, hogy mindkettejük jelölt volt az idei Golden Globe-on. Középgeneráció, előre! Tán még az esküvőre is odaérhetünk.

Ez még csak az első

imdb   előzetes  saját oldal


nka emblema 2012