sex hikaye

Moziba be: Homokos, hideg, hetero

Heti filmajánló

2009. december 30. - filmhu
Moziba be: Homokos, hideg, hetero
Az óév utolsó és egyben az újév első hetében holdbéli tájra tévedünk: vagy az űrben poroszkálunk vagy Romániában és betévedhetünk két férfi ágyába is. A konformisták Jennifer Anistonnal tarthatnak.

A legmelegebb nap

Két férfi, két egykori egyetemi barát tíz év után újra találkozik: az egyik azóta házas ember lett, a másik még mindig Jack Kerouacnak képzeli magát. Persze ott folytatják, ahol abbahagyták, sőt. Elhatározzák, hogy neveznek egy pornófilm-versenyre, méghozzá művészeti projektként: két hetero férfi létesít szexuális kapcsolatot a kamera előtt. Az ötlet marha viccesnek tűnik számukra is, ám amikor meg is kell valósítani, akkor kezdődnek a gondok, no és persze az igazán vaskos poénok. A függetlenfilmes Lynn Shelton rendezése a Sundance-n elnyerte a zsűri különdíját és Cannes-ban is bemutatták.Forgalmazó: Cirko Film Előzetes Imdb Hivatalos honlap

Hold

David Bowie fiának első rendezését még a miskolci Cinefesten láttuk, akkor ezt írtuk róla:  "A sci-fi olyan kényes és zárt közönséggel bíró műfaj, hogy bármit csinál benne az ember, rögtön az elődökhöz hasonlítják, hogy ja, Duncan Jones is az Űrodüsszeiából, a Solarisból és a Napfényből gyúrta össze filmjét, de attól még a Moon így is egy elég eredeti film lett, alacsony költségvetése ellenére is figyelemreméltó kidolgozással, Sam Rockwell bámulatos színészi alakításával, és sokáig kísértő emlékével"

Forgalmazó: Szuez Film Előzetes Imdb Honlap

Derült égből szerelem

A fehér lovag és Rachel egymásba szeretnek: nagyjából ez a Derült égből szerelem története. Aaron Eckhart egy sikeres férfit alakít, Jennifer Aniston pedig egy bohókás virágboltost, akik véletlenül találkoznak, véletlenül szerelmesek lesznek, pedig egyikük sem akarta, erre utal a cím is. Igazából ezt a filmet csak azoknak ajánljuk, akik egyáltalán nem szeretnek meglepődni a moziban, és szeretik ha már a film elején pontosan lehet tudni, mi lesz a vége.

Forgalmazó: Budapest Film Előzetes Imdb Honlap

A filmhu ajánlata: California Dreamin'

A hétre a2006-ban autóbalesetben elhunyt Cristian Nemescu posztumusz bemutatott filmjét ajánljuk. "1999-ben, tíz évvel a rendszerváltás után, egy évtizeddel 2009 előtt járunk, egy kis romániai faluban, Capalnitában (pont ott, ahol „a térkép be van hajtva”, hogy még ne is látszódjon) – éppen erről a korról és éppen erről a helyről, jelesül Kelet-Európáról és a már elvileg lezajlott, de gyakorlatilag még nem megtörtént rendszerváltásról mesél a tragikusan fiatalon távozott román direktor." Olvasd el a filmről írt kritikánkat!

Forgalmazó: Mozinet Előzetes ImdbCímkék

ajánló , premiernka emblema 2012