sex hikaye

Moziba be! Nagy nevek, kedves filmek

Heti filmajánló

2010. január 5. - filmhu
Moziba be! Nagy nevek, kedves filmek
A heti négy filmből háromnak klasszikus a rendezője, és csak remélni tudjuk, hogy a sorsukra jut a negyediké is, Vranik Roland. Amúgy 3-1 a kedves, laza, vicces filmek javára is.

Adás

Vranik Roland filmje majdnem egy évet várt a nagyközönség elé lépéssel, a tavalyi, jubileumi Filmszemlén debütáló disztópia egy évig járta a fesztiválköröket, elhozta Sevillából a rendezői díjat, ezen felül pedig összesen nyolc fesztiválra kapott meghívást Torontótól Varsón át Mumbaiig. A történet szerint elmegy a kép a városban, a monitorok megvakulása pedig a társadalom összeomlását is elhozza, mindezt Pohárnok Gergely éles fényekkel terhes képein prezentálja egy Budapest és Konstanza kettőséből összegyúrt fiktív város és lakói. A Fekete kefe semmije után most itt van a jövő semmije, mi így láttuk a Szemlén, most pedig a nagyközönség is megnézheti magát képtelenség fennforgásakor. Kritikánk a filmről

Megújuló energiaforrások az Adásban

imdb előzetes saját oldal


Barátom Eric (Looking for Eric)

Hogy Eric Cantona rúgni mindig is jól tudott (esetleg pofozni), ismeretes. Festett is ő, de hogy színésznek sem utolsó? Ken Loach filmjében mindenesetre megjelenik, és nemcsak afféle kameó az övé - ő a főhős, a kritikus élethelyzetbe forduló öregedő futballmániás postásnak ad tanácsot, jeleníti meg a "hős is ember" igazságot. A film nyilvánvalóan meglovagol pár jól menő témát és rájátszik pár hívószóra, mint futball, Bajnokok Ligája, botrányhős, egyéniség. Ennyiben tiszta a gyártó motivációja, s a film láttán nyilván eldől a Loach-ra vonatkozó kérdések zöme is. Mármint hogy a maga keresetlénségével és egyszerűségével jól működő Felkavar a szél után miért döntött a téma mellett - új autóra gyűjt-e, vagy tényleg mondani akart valamit. A film Cannesban versengett az Arany Pálmáért, Európa Filmdíjra is jelölve volt, és a Brit Függetlenfilmes díjért is versenyben volt.

Az élethez kell egy kis edzés is

imdb saját oldal előzetes


Woodstock a kertemben (Taking Woodstock)

A Rockhajó után ismét egy retró témájú zenés-generációs film (nem véletlen, hogy ugyanaz a Focus csinálta mindkettőt): Ang Lee a Túl a barátságon - Milk nyomvonalat kötötte össze a rock (és a hippinemzedék) 1969-es nagy összefoglaló bulijának, Woodstocknak a történetével. Másfél millió ember a kertben - a fiatal Elliot Teichberg (játssza az első komolyabb filmes szerepében bemutatkozó, eddig inkább a Daily Show-ban jeleskedő Demetri Martin) hazakényszerül, szülei ugyanis épp csődbe vezetik

Kicsit többen jöttek a koncertre

imdb saját oldal előzetes


A filmhu ajánlja: Sherlock Holmes

A film, amely a legközelebb volt az Avatarhoz - meglehet, így emlegetik majd a legújabb Guy Ritchie-filmet, amely karácsonyi amerikai bemutatója hétvégéjén 62 millió dollárt kaszált, jelenleg pedig 138 milliónál tart. A filmtörténet egyik legtöbbet megfilmesített hőséről mi újat lehet még mondani? Ritchie eddig éppen ebben volt jó: új köntösbe csomagolt klasszikus vagy aközeli történetei mindig hangvételük, stiláris-képi frissességük által jöttek, láttak, győztek, már ha épp frissek voltak. A tavaly év elején a (szó szoros és átvitt értelmében) gyökerekhez visszataláló Ritchie most a múlt meglehetős mély kútjába merítette kameráját, hogy a Jude Law-Robert Downey Jr. kettős nem kis közreműködése által a képére formálja a szellemes nyomozót és segítőjét. Az akció és szellemesség kettősének megformálására keresve sem találni jobbat Downey Jr.-nál, és az előzetesben látható robbanások, ütlegelések száma alapján kijelenthető, Ritchie nem próbált Bergman-i kamaradrámát faragva kibújni a bőréből, hanem azt míveli, ami megy neki.

Watson és Holmes, a tökéletes pár

imdb saját oldal előzetes
nka emblema 2012