sex hikaye

Moziba be: Szerelem, élet, halál

Heti Filmajánló

2008. november 5. - filmhu
Moziba be: Szerelem, élet, halál
Gyönyörű spanyol festőlány, béna költőért epekedő walesi bombázók, és az olasz cipőgyárosba habarodó érett magyar szépség a heti kínálat. Közben a Madagaszkáron rekedt állatok Afrikába zuhannak, miközben Jules és Jim újra vászonra kerülnek. Filmek a héten.

Anna bekattanva

A sokak által imádott Julio Medem (Az Északi-sarkkör szerelmesei, A szex és Lucia) legújabb filmjében a természet lágy ölén élő csodaszép festőlányról valami olyasmi derül ki, hogy egyszerűnek hitt lelkében valójában régen halott nők szelleme él tovább. Mindez egy nagy művészet-metaforába ágyazva, hiszen Ana előbb egy színesre festett barlangban él Ibizán, majd egy bohém művészeti központba költözik, ahol hipnózis útján tett zavaros önfeltárásai performanszokká lesznek. Medem már előző filmjeiben is bizonyította, hogy kedveli a különleges narratív megoldásokat, ám ezúttal a mese kifacsarása helyett csak egy kétségbeejtően közhelyes befejezésre futotta. Vigasztaljon mindenkit, hogy a főszereplő Manuela Vellés az előző filmek női főszereplőihez hasonlóan igéző szépség, és hogy a filmben szereplő káprázatos festmények a rendező nővérének munkái.

Csodaszép, őrült lány Forgalmazó: Odeon Video Kft.
Honlap Előzetes  Imdb 

A csíkos pizsamás fiú

A csíkos pizsamás fiú egy második világháborús történelmi film, méghozzá félig magyar, ugyanis az alkotók majdnem végig hazánkban forgattak, az imdb az alábbi helyszíneket sorolja fel: fóti gyermekváros, Kerepesi temető, budaörsi Lloyd Stúdió valamint a híres Sacelláry Kastély. A csíkos pizsamás fiúban feltűnő magyar színészek: Németh Domonkos, Holl Zsuzsa, Áron László, Verebély Iván, Fesztbaum Béla, Egyed Attila, Szabados Mihály. Szóval van mit néznie a magyar szemnek, a film egyébként egy mit sem sejtó kisfiúról szól, aki miután apját vidékre helyezik, elindul felfedezni a különös módon füstölgő környéket. Itt találkozik a csíkos pizsamát viselő fiúval, aki a szomszédos munkatábor lakója, és mint a szüleitől  megtudja, az ellenség tagja, ennek ellenére mégis különös barátság szövődik közöttük.

Csúnya és gonosz történelem Forgalmazó: Fórum Hungary

Előzetes   Honlap  Imdb  

Jules és Jim 

A Jules és Jimet elvileg senkinek nem kell bemutatni: 1962-ben készült, korszakalkotó Truffaut filmről már mindent tudunk: Henri-Pierre Roché regényéből készült, az angyali Jeanne Moreau-val a femme fatale szerepében, aki mindkét címszereplő fejét végzetesen elcsavarja. Közben zajlik az első világháború, de ez a hősöket cseppet sem zavarja meg, ők szeretni akarnak, egymást, minden áron. A húsz éven átívelő történetben a szerelem, barátság, halál és háború súlyos kérdései kapnak újhullámos könnyeddségű pofonokat, az idén 35 éves filmet ismét műsorára tűzte a Kino, a csütörtökön kezdődő mozihéten minden nap 18:15-kor vetítik.

Barátok, szerelmesek, szépek Forgalmazó: Cirkó Film
Előzetes  Imdb
  
Madagaszkár 2

Az előző, nagysikerű részben a négy főhős a New York-i állatkertből egy félreértés folytán a vadonba kellős közepére, a címben jelzett Madagaszkárra került, ahol eleinte furcsán érezték magukat, de aztán a makikkal megbékélve énekelték, hogy Riszálom úgyis, úgyis. A Madagaszkár első epizódja a DreamWorks történetének negyedik legsikeresebb vállalkozása volt, úgyhogy a folytatás borítékolható volt. A második részben az állatok végre hazatérnének egy pinginek vezette repülőgéppel, de az természetesen lezuhan, ezúttal az afrikai szavannák kellős közepére vetve szerencsétlen állatkerti luxushoz szokott jószágokat, akiknek meg kell bírkózniuk azzal a megrázkódtatással is, amit saját, vadon élő fajtársaikkal való találkozás okoz. Vajon van még visszaút New Yorkba?


A szavannák rémei Forgalmazó: UIP-Duna Film
Előzetes  HonlapImdb 
 
 
A szerelem határai

Jon Maybury filmje a legtöbb ajánló szerint Dylan Thomas életéről szól, de ez egyáltalán nem igaz: szerepel ugyan a filmben egy Dylan Thomas nevű költő (Matthew Rhys), aki hangzatos verseket ír, de inkább csak azért, hogy igazolja a tételt, hogy a később bálvánnyá vált művészurak valójában jellemtelen és jellegtelen szürke csókák voltak a maguk idejében. A szerelem határait legkönnyebben a Büszkeség és balítélet párhuzamos változataként lehetne leírni, ilyen lett volna a McEwan-adaptáció, ha Keira Knighley énekelt volna benne, mert nagyjából ennyi a különbség, az alapsztori azonban ugyanaz: a háború kegyetlen, a szerelem viszont mindenre gyógyír. A nálunk olvasható interjúban a rendező szerint a két nő testi-lelki jóbarátsága a film témája, de a szedett-vedett, stílusokat, műfajokat és elbeszélésmódokat össze-vissza váltogató filmjéből nehezen derül ki. Viszont két sírnivalóan gyönyörű nő jár-kel a filmben: Keira Knightley-nak eddig is jól állt a háborús kosztüm, most Sienna Miller is gumicsizmában és kalapban kápráztatja a szemeket. Melléjük csak az örökké gyönyörű Cillian Murphy tud érdemben felzárkózni, aki még mindig szépséges és szuggesztív tekintetű.

Sírnivalóan szépek Forgalmazó: Budapest Film
Előzetes  Honlap  Imdb

Olvasd el a rendezővel készült interjúnkat!

Márió, a varázsló

Ha valakit az tartana vissza Almási Tamás kitűnő filmjétől, hogy Franco Nero a főszereplője, akkor elárulom, hogy az olasz színész összesen ha öt percet van a vásznon, a címmel sugaltakkal ellentétben abszolút főszereplő a Vera szerepében tündöklő Nyakó Júlia. Ha a Friss levegőben nem győzött volna meg mindenkit, akkor most válik egyértelművé micsoda tehetség szorult ebbe a nőbe: ahogyan ezt a fokozatosan becsavarodó nőt egészen finoman megformálta mindenféle ripacskodás vagy manír nélkül, az bámulatos. Almási Tamás kis híján harminc évvel ezelőtt rendezte meg a Ballagást, azóta a dokumentumfilmeknek élt. Most a magyar film egy fontos tartozását rótta le: a rendszerváltás utáni évek zavarodottságáról készített fontos, pontos, takaros filmet.


Forgalmazó: Budapest Film és Cinema Film
Előzetes  Imdb 
 
Olvasd el a filmről írt kritikánkat itt!


nka emblema 2012