sex hikaye

György Cserhalmi

 

actor, contributor, narrator

Biography

1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1971 debreceni Csokonai Színház 1972 veszprémi Petőfi Színház 1975 debreceni Csokonai Színház 1977-79 Nemzeti Színház 1979 Mafilm 1983 Katona József Színház 1989 Nemzeti Színház 1991 szabadfoglalkozású. 1996-tól az Új Színház tagja. 1999-2004. között a Radnóti Színház művésze. 2004-től szabadúszó. A Labdatér Teátrum megalapítója. Több mint kétszáz filmben játszott, korszakának egyik legjelentősebb férfiszínésze, modern hőstípus. Díjai: Balázs Béla-díj - 1982. Érdemes művész - 1986. Erzsébet-díj - 1987. SZOT-díj - 1988. Kossuth-díj - 1990.

Filmography

actor
 
2012 Drága besúgott barátaim
2010 Így, ahogy vagytok
2009 Oda az igazság!
Utolsó jelentés Annáról
2008 Eszter hagyatéka
Majdnem szűz
2006 Vadászat angolokra
A két Bolyai - Variációk egy drámára
Cserhalmi György portré
Prágai utazás
2005 Az igazi Mikulás
Aqua
A fény ösvényei
2004 A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója
Három séta
2003 Az ember, aki nappal aludt
Kontroll
2002 A Hídember
Perlasca, un eroe italiano
2001 Hamvadó cigarettavég
Vademberek
1996 Szeressük egymást gyerekek!
Pub-Fiction
Az én kis nővérem
Gyilkos kedv
1995 Csajok
1994 Törvénytelen
Megint tanú
1993 Privát kopó
1992 Kék Duna keringő
Anna filmje
1991 Magyar rekviem
Sztálin menyasszonya
Az utolsó nyáron
1989 Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom
Őrült és angyal
1988 Hanussen
Jézus Krisztus horoszkópja
Kárhozat
1987 Szörnyek évadja
A Pacsirta
Tüske a köröm alatt
Tiszta Amerika
1986 Hajnali háztetők
Érzékeny búcsú a fejedelmtől
Akli Miklós
1985 Barátom, Bódy Gábor
A nagy generáció
A tanítványok
1984 Eszmélés
Az imposztor
Szirmok, virágok, koszorúk
Mennyei seregek
1983 A hallgatag hölgy
Szeretők
1982 Akar velem játszani?
Macbeth
Fehérlófia
Dögkeselyű
1981 A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
Mephisto
1980 Psyché és Nárcisz
Nárcisz és Psyché
Psyché
1979 Élve vagy halva
Rózsa Sándor
Magyar rapszódia
Allegro Barbaro
1978 80 huszár
1977 K.O.
Egy erkölcsös éjszaka
1976 Az ötödik pecsét
Tükörképek
Optimista tragédia
Talpuk alatt fütyül a szél
Kísértet Lublón
1975 Amerikai anzix
Azonosítás
Csillagok változásai
1974 Ozorai példa
Itt járt Mátyás király...
141 perc a befejezetlen mondatból
Szerelmem, Elektra
1973 János vitéz
A szerelem határai
1971 Madárkák
Még kér a nép
Agitátorok
Végre, hétfő!
1970 Arc
Optimisták
Az idők kezdetén
Istennél a kegyelem!
Lear király
Anyegin
contributor
 
2008 Egy kis esti mozi avagy Választás 2006
Csontváry
narrator
 
Életre kelt könyvek

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Best Actor - Zoltán (György Cserhalmi)
2005 Hungarian Filmweek: Best Actor - Orvos (György Cserhalmi)

 

Credited with

József Madaras - actor  (11)
Károly Eperjes - actor  (11)
Miklós Jancsó - director  (11)
János Kende - director of photography  (10)
Dénes Ujlaki - actor  (9)
Dezső Garas - actor  (9)
Dorottya Udvaros - actor  (8)
Ferenc Kállai - actor  (8)
Hédi Temessy - actor  (8)
Péter Andorai - actor  (8)
Credited with more további közös

Genres

action family drama war adventure experimental crime portrait satire theatre play sketch thriller historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu