sex hikaye

Mari Törőcsik

 

actor, contributor, cast, performer, narrator, interview

Biography

1958-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1958-tól a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1979-től a Győri Kisfaludy Színház tagja volt. 1980-tól a Mafilmnél dolgozott. 1990-től 1993-ig a Szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja lett. 1993 és 1989 között a Művész- ill. Thália Színház igazgatója volt. 1989-től 1992-ig a Magyar Színészkamara elnöke,a Színház- és Filmművészeti Főiskola docense. 2002-től a Nemzeti Színházban játszik. Díjai: Balázs Béla-díj - 1959; Jászai Mari-díj - 1964, 1969; Érdemes művész - 1971; Kossuth-díj - 1973; SZOT-díj - 1975; Cannes: Arany pálma-díj - 1976; Legjobb női alakítás díja: Chicago - 1971; Karlovy Vary - 1972; Taormina - 1977; Kiváló művész - 1977; Pro arte-díj - 1981; Magyar Művészetért-díj - 1989; Országos Színházi Találkozó legjobb női alakítás díja - 1991; Déryné-díj - 1993; Salernói 50. Nemzetközi Filmfesztivál legjobb női alakítás díja - 1997; Madridi Nemzetközi Filmfesztivál legjobb női alakítás díja - 1997; Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje; A Nemzet Színésze - 2000; POSZT: Legjobb női főszereplő - 2002; Budapest díszpolgára - 2005; Hazám-díj - 2006; Páger Antal Színészdíj -2008 Életműdíjai: Sorrento - 1971; Karlovy Vary - 1978; Cannes Mandragora-díj - 1983; Magyar Filmszemle - 1994; Trencsén-Tepplitzi Nemzetközi Art Filmfesztivál - 1998.

Filmography

actor
 
2015 Gondolj rám
2014 Swing
2011 Kaland
2010 Így, ahogy vagytok
Gravedigger
2008 Presszó
Irodalom
Eszter hagyatéka
2006 Noé bárkája
Dolina (Az érsek látogatása)
Töredék
2005 A fény ösvényei
Csodálatos vadállatok
2003 Telitalálat
Egy hét Pesten és Budán
2002 Sobri - Betyárfilm
Sobri
1999 Sunshine
1997 Hosszú alkony
Apa győz
1995 Éretlenek
A részleg
1993 Indián tél
A turné
Vigyázók
1992 A nyaraló
Hoppá
A Skorpió megeszi az Ikreket reggelire
Lement a Hold
1991 Petőfi Sándor: Az apostol
1990 Csapd le csacsi!
A Biblia
Napló apámnak, anyámnak
1989 A hecc
Eszterkönyv
Music Box
1988 Peer Gynt
1987 Csinszka
Szamárköhögés
1985 Első kétszáz évem
A nagymama
1984 Rafinált bűnösök
1983 A csoda vége
Szegény Dzsoni és Árnika
Klapka légió
Visszaesők
Szerencsés Dániel
1982 Fogadó az "Örök világossághoz"
1980 Mathiász panzió
Színes tintákról álmodom
Női kezekben
1979 Anyám könnyű álmot ígér
Kinek a törvénye
Két történet a félmúltból
A téglafal mögött
1977 Ki látott engem?
1976 Teketória
1975 Felelet
Déryné, hol van?
1974 Várakozók
Szerelmem, Elektra
Végül
1973 Kínai kancsó
Irgalom
1972 Macskajáték
A Müller család halála
Volt egyszer egy család
Hazai történetek
Jó estét nyár, jó estét szerelem
Holt vidék
1971 Szerelem
Prés
Hangyaboly
1970 Mérsékelt égöv
Danaida
Egy őrült éjszaka
Utazás a koponyám körül
N. N. A halál angyala
1969 A Pál utcai fiúk
Só Mihály kalandjai
Varsói melódia
Szemüvegesek
1968 Holdudvar
Szeressétek Odor Emíliát!
1967 A szerelem ára
A gépírók
Jaguár
Csend és kiáltás
A kártyavár
Mocorgó
1966 És akkor a pasas...
Othello Gyulaházán
Sikátor
1965 Tilos a szerelem
William Shakespeare: Falstaff
1964 Négy lány egy udvarban
1963 Bálvány
Pacsirta
Párbeszéd
1962 Elveszett paradicsom
Isten őszi csillaga
1961 Házasságból elégséges
Az ígéret földje
1960 Két emelet boldogság
Három csillag
Légy jó mindhalálig
1959 Kölyök
Álmatlan évek
Gyalog a mennyországba
Kard és kocka
1958 Édes Anna
Vasvirág
Szent Péter esernyője
1957 Külvárosi legenda
Két vallomás
1956 Körhinta
Weöres Sándor: Szent György és a sárkány
Ez csak színjáték - Törőcsik Mari énekel
contributor
 
1996 In memoriam Gyöngyössy Imre
...és vonultak az úton...
cast
 
2009 Naphosszat
performer
 
1989 Karácsonyi Babatár
narrator
 
2005 Az élet vendége - Csoma legendárium
interview
 
2006 Boldog napok, hulló csillagok

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (19)
István Avar - actor  (13)
Tamás Major - actor  (13)
Ferenc Kállai - actor  (10)
Hilda Gobbi - actor  (10)
Károly Eperjes - actor  (10)
Gyula Maár - director  (9)
Imre Sinkovits - actor  (9)
János Kende - director of photography  (9)
Credited with more további közös

Genres

family drama children educational adventure experimental crime romantic satire historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu