sex hikaye

Digitális valóság a filmben (Digitális valóság a filmben)

53 min, video
educational Color Hungarian

Crew

director Tamás Borbás
  screenwriter Tamás Borbás
  producer Géza Détári
     
  editor Gábor Széll , András Gelencsér
     
more crew további stábtagok

Cast

György Báron
  István Szaladják
  József Rák
  Krisztina Goda
  Lajos Koltai
     
more cast további szereplők
  Production company Art Vision Stúdió Kft
     
     

Synopsis

A valószerű illúzió fogalmának tisztázására az emberi látás sajátosságainak tudományos ismereteivel hozzuk párhuzamba a filmes tapasztalatokat. Tényszerűen szeretnénk közelíteni ahhoz az izgalmas kérdéshez, hogy mi is az, amit valóságként fogadunk el egy filmképben. Miért éppen a valósághű modellezéssel foglakozunk?

Úgy tűnik, ez a legnehezebb része a filmtrükköknek. A moziban helyet foglaló néző ugyanis egészen könnyen elfogadja azokat a különleges látványokat, amelyek egy mesevilág részének tekinthetőek. Ugyanakkor sokkal érzékenyebben, a valóság tapasztalataival összevetve elemez minden olyan képet, amelyet a racionális világ jeleneteként vetítenek elé. Hazai filmek példáin keresztül, tudósok és filmes alkotók segítségével mutatjuk be a digitális képalkotás lehetőségeit és korlátait.

Plot keywords

cinema, movie
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!