sex hikaye

Isten virágos zsoldosa (Isten virágos zsoldosa)

documentary 40 min,
Color Hungarian

Crew

director Ferenc Olasz
  screenwriter Pálfy G. István
  director of photography Gábor Halász
     
     

Synopsis

A legtöbb "nagyember" a halála után válik igazán naggyá; Czine Tanár Úrra ez csak részben áll. Ő már életében naggyá vált, ő volt a Tanár Úr, akinek előadásait - szóljon az Móricz Zsigmondról, Babits Mihályról, határainkon túli magyar irodalomról vagy mostani ismeretekről - egyetemisták sokasága, felolvasó és irodalmi esték közönségeinek százai hallgatták emelkedett lélekkel.
Az irodalomtudós, a professzor egyszerre tudott lenyűgözően szólni akár a sörgyári irodalomest közönségéhez, akár az MTA Tudományos Minősítő bizottságában pengeélesen érvelni a magyar irodalom jussaiért; Veres Péter, Németh László, Sütő András és a maga igazáért. Ki is volt ez az ember, akinek értékét, nagyságát, pótolhatatlanságát a tanítványok, a hallgatók felismerték - látták nagyságát és rajongtak érte -, de a hivatalos irodalmi és politikai élet elég mostohán bánt vele, különösen, ha előmenetelről, netán dicséretről volt szó.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!