sex hikaye

Hitvallók és ügynökök – Az igazság szabaddá tesz benneteket (Hitvallók és ügynökök – Az igazság szabaddá tesz benneteket)

documentary 93 min, video
political Color Hungarian

Crew

director Katalin Petényi , Barna Kabay
  screenwriter Katalin Petényi
  director of photography Péter Jankura
     
     
  Production company Duna Televízió , Magyar Televízió , Media Centrum Kft. , Macropus Film
     
     

Synopsis

Vannak történelmi korok, amikor a történelem egy választóvonalat húz, s ekkor mérleget kell készíteni. Magyarországon elmaradt a társadalom tisztességes önvizsgálata, de sajnos az egyházé is, pedig ahhoz, hogy újra tudjon indulni, szükség van kollektív megtisztulásra, a múlttal való szembenézésre. A film bemutatja a Magyar Katolikus Egyház és az Állambiztonsági Hivatal 1945 utáni "történetét". A magyarországi szerzetesrendek feloszlatását, a szerzetesek és világi papság internálását, börtönbe zárását, azt, hogy a megfélemlítések hatására hogyan sikerült az ÁVH-nak a papi és szerzetesi körökben is informátorokat szerveznie. Bemutatja az "enyhülés" időszakát, a Vatikán kompromisszumokkal teli keleti politikáját, a párt és az egyház közötti együttműködés különböző formáit és a mai törekvéseket, melyek az egyház és a társadalom közötti bizalom helyreállítását tűzték ki elsődleges célul.

Plot keywords

christian, church, dictatorship, priests, world war II
pictures
Hitvallok_es_ugynokok_13.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_04.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_12.jpg
Hitvallok_es_ugynokok.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_09.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_11.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_14.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_03.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_06.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_07.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_10.JPG
Hitvallok_es_ugynokok_02.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_05.jpg
Hitvallok_es_ugynokok_08.jpg
Videos
No video
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!