Print

Szíven szúrt ország

documentary 84 min,
fiction Color Hungarian

Crew

director György Kivés , Tamás Babos , János Vecsernyés , Gábor Kálomista , Mano Csillag
  producer Gábor Kálomista
  director of photography János Vecsernyés , Tamás Babos , Zsolt Tóth
     
  editor Mano Csillag
  music Ádám Balázs
     
  executive producer György Sánta
  production manager Gábor Simon
  sound engineer Attila Madaras , Attila Tőzsér , János Csáki

Cast

Antal Czapkó
  Csaba Pindroch
  Sándor Csányi
  Simon Szabó
  Szonja Oroszlán
  Cozma Marian

Synopsis

Veszprém szép, de kicsi hely. Olyan, mint Magyarország.
Lakói sokat dolgoznak, elviselik a bajokat és örülnek, ha van miért.
Veszprémben van egy kézilabdacsapat, amelyben kubai, szerb, horvát, orosz és magyar sportolók küzdenek szívvel-lélekkel ezért a szép kis dunántúli városért. A világ egyik legjobb kézilabdacsapata, ahol nem számít ki, honnan jött, hol nevelkedett, ahol mindenki elsősorban veszprémi. Az volt a román Marian Cozma is, akit idén február 8-án megöltek a város közepén működő népszerű szórakozóhelyen. Csak a szerencsén múlott, hogy két, segítségére siető csapattársa, barátja, a horvát Ivan Pesics és a szerb Zarko Sesum súlyos sérülésekkel ugyan, de túlélték a támadást.
A gyilkosok egy harminc főt számláló bandával érkeztek, és azóta sem derült ki, hogy mit kerestek ott. Senki sem érti és sokan félnek. Leginkább attól, hogy ebben az országban minden megtörténhet.
Ez a film azért készült, hogy megértsük végre, hogy milyen világban élünk.
Ez a film nem nyomoz, nem vádol, és nem keres felelősöket. A gyilkosokat meg kell büntetni, de a felelősség a mienk. Veszprém magyar város, mindez Magyarországon történt. A felelősök magyarok. Az áldozatok szerettek minket, magyarokat.
Kérdés: szeretjük-e mi is magunkat annyira, hogy véget vessünk a félelemnek, hogy ne higgyük, hogy a bűnözők bármit megtehetnek, mert náluk van a pénz és a hatalom. Maradt-e ebben az országban annyi méltóság, erő és becsület, hogy megvédje magát és barátait azoktól, akik sem törvényt, sem erkölcsöt nem ismernek.
A film, és a történet folytatódik.

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!


printed from the following address:

© 2010 filmhu - a magyar moziportál | http://www.magyar.film.hu |